Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15814192 www.bgdnes.bg

СРАМ! Звездите на националния отбор на България по футбол търкат пейката

Десподов още не може да се наложи като титуляр в гръцкия ПАОК

На Илия Груев му трябва време да се адаптира, казва мениджърът на "Лийдс"

Сериозни проблеми се очертават за националния селекционер Младен Кръстаич преди евроквалификацията с Литва и приятелския мач с Албания. Футболисти №1 и №2 на България Кирил Десподов и Илия Груев все още не могат да се преборят за титулярно място в новите си отбори и не се намират в най-доброто си състояние.

Десподов премина в гръцкия ПАОК срещу 3,5 млн. евро в началото на септември, но засега получава ограничено игрово време. Капитанът на националния отбор е използван предимно като резерва в гранда от Солун, като все още не е достигнал до нивото на съотборниците. Десподов получава похвали от гръцките медии за играта си, но все още не изпълнява напълно изискванията на треньора Разван Луческу. В последния мач срещу "Айнтрахт" в Лигата на конференциите българинът влезе за 15-ина минути и след негово центриране от фаул падна победният гол за 2:1.

Реклама

"Във всеки случай времето е наш съюзник - коментира Луческу ситуацията с капитана на националите. - Десподов показа различен подход в преминаването на етапите в играта. Беше се научил на друго, но изглежда, се адаптира, влезе в мача и извади агресия, даде това, което искаме."

По-неприятна е ситуацията с халфа Илия Груев, който е другият най-важен играч за Младен Кръстаич. Полузащитникът премина от "Вердер" в английския "Лийдс" за сериозната сума от 6,5 млн. евро, но засега почти не получава шансове за изява в Чемпиъншип. Българинът няма нито един мач като титуляр и записва единствено броени минути като тактическа смяна. Груев все още не може да се адаптира към английския футбол и страда от липса на игрова практика. Въпреки това мениджърът на "Лийдс" Даниел Фарке е доволен от старанието на българина.

"За всеки играч е нещо различно, когато дойде в родината на футбола, защото нашият подход и физика са несравними - казва мениджърът. - Винаги е ново за играчите, които идват. Нормално е да му трябва малко време. Говори свободно езика, което е впечатляващо. Той е топиграч, доволен съм от него. Редовно играе за България, има много мачове в Бундеслигата. Ако имам нужда от него, той е готов. Момче от най-висока класа. Няма съмнение, че Груев е топполузащитник. Играч, който е достатъчно добър, за да играе в най-високото ниво на германския футбол и вероятно във Висшата лига. Но трябва време, за да се адаптира."

Четете още

България търси първа победа за 2023 година

България търси първа победа за 2023 година

СЛУЧВА СЕ! Три варианта за заместник на Кръстаич

СЛУЧВА СЕ! Три варианта за заместник на Кръстаич

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама