Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16178922 www.bgdnes.bg

Легендата Стефан Павлов-Фифи Перото: Костов не е за треньор на "Левски"

Николай Костов не е най-подходящият човек за треньор на "Левски". Мнението си пред "България Днес" изказва легендарният халф Стефан Павлов-Фифи Перото.

Майсторът с топката от 70-те години на ХХ век се обосновава не толкова с точковия актив в шампионата, колкото с начина, по който играе любимият му тим напоследък.

Реклама

"Какъв отбор е изградил Костов, та зависи основно от един футболист? - пита "синята" легенда. - Става въпрос за Уелтон, разбира се. Момчето се контузи и в няколко мача не може да играе. И в тези срещи "Левски", особено в атака, не показва абсолютно нищо, няма елементарна класа. Нали е работа именно на треньора да подготви поне по двама играчи за един същи пост, та ако единият не играе, другият да го замести, без стилът и качеството да пострадат. А и като цяло нападението е толкова ялово, че дори не знам дали е нападение."

Според Павлов Станимир Стоилов се е справял по-добре и не е трябвало да напуска. "Мъри е класа за "Левски". С него може да става сравнение, защото бе съвсем скоро. Иначе какво да сравняваме Николай Костов с имена като Иван Вуцов или Сашо Костов, дори Георги Василев на треньорския пост", казва още Фифи.

Според някогашния магьосник в средата на терена при тази игра и с така подготвен отбор титлата за "сините" ще си остане само мечта за пореден сезон.

В същото време стана ясно, че ако "Левски" преодолее "Дунав", ще срещне "Хебър" в 1/8-финалите за Купата на България. Като по-интересни се оформиха двойката между победителя от "Балкан" (Ботевград) - "Лудогорец" срещу "Локомотив" (Пд). Миналогодишният финалист ЦСКА 1948 ще бъде домакин на "Бдин" (Видин) или "Берое". ЦСКА-София ще гостува на някой измежду "Янтра" (Габрово) и "Славия".

Четете още

Всички викат за Гунди

Всички викат за Гунди

"Левски" изчисти 5 млн. дългове

"Левски" изчисти 5 млн. дългове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама