Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16209415 www.bgdnes.bg

Дясната ръка на Мъри се завърна на "Герена"

Саид Ибраимов е спряган за пост в "Левски"

Саид Ибраимов най-накрая акостира на "Герена" на мача с "Ботев" (Пд) (1:1), видя "България Днес". Бившата дясна ръка на Станимир Стоилов е чакан в "Левски" от няколко месеца.

Специалистът е спряган за два поста при "сините". Според различните информации Ибраимов ще е помощник на треньора Николай Костов или спортен директор.

Реклама

Наставникът на "Левски" обяви, че иска бившият защитник в щаба си още в деня, когато пое отбора. Ибраимов имаше договор с казахстанския "Астана", откъдето отказаха да се разделят с него. Контрактът изтече в началото на този месец. Макар досегашният му клуб да иска да го задържи, специалистът е по-близо до завръщане в "Левски".

В неделя Ибраимов изгледа двубоя с "Ботев" в президентската ложа на "Герена". Тези дни предстоят допълнителни разговори с ръководството. При благоприятно развитие той ще започне отново работа в клуба.

Ибраимов бе част от екипа на Мъри по време на първия престой на Стоилов начело на "Левски". Тогава бе главен скаут. След това бе помощник-треньор на бившия наставник на "сините" в "Литекс", "Ботев" (Пд) и "Астана". При завръщането на Мъри на "Герена" през 2021-ва Ибраимов бе канен отново да е част от щаба му, но отказа. Вместо това продължи работата си като помощник в казахстанския "Тобол". След това се върна в "Астана".

Евентуалното назначение на Ибраимов ще е импулс за "Левски", който е в криза. "Сините" нямат победа вече четири мача поред. За това време загубиха от "Берое" и ЦСКА 1948 и направиха равни с "Арда" и "Ботев" (Пд).

"Натежаха тези неуспешни резултати - заяви треньорът Николай Костов. - Влияе на психиката на играчите. Това са нормални неща. Такива неща се получават в течение на първенството. Аз мога да поема отговорност и я поемам. Тренирам отбора всеки ден и съм най-близо."

"Левски" може да бъде наказан с лишаване от домакинство за двубоя с "Локомотив" (Пд). Причината са множеството сигнални ракети и бомби, които летяха между част от агитката на "сините" и привържениците на "Ботев" (Пд) в сектор "Г". Клубът вече има последно предупреждение за лишаване от домакинство за същото провинение.

Четете още

Саид Ибраимов:
В "Астана" полагаме нови основи

Саид Ибраимов: В "Астана" полагаме нови основи

Дясната ръка на Мъри става шеф в "Левски"

Дясната ръка на Мъри става шеф в "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама