Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16287228 www.bgdnes.bg

НОВ РАВЕН 2:2! България не се даде на звездите на Сърбия, но остана без победа

България продължава да е непобедена при новия селекционер Илиан Илиев, но и да не познава вкуса на успеха през цялата 2023 година. Националите направиха 2:2 при гостуването си на пълния със звезди отбор на Сърбия на новооткрития стадион в Лесковац. 

Домакините поведе с гол на Милош Велкович в 17-ата минута. България успя да обърне резултата през втората част, след като точни бяха Георги Русев и Кирил Десподов. Равенството за Сърбия възстанови Срджан Бабич с глава в 82-ата минута.

Реклама

"Лъвовете" приключват квалификациите за Евро 2024 без победа. Нещо, което не се е случвало от 64 години.

В своята футболна история България само веднъж не е печелила нито един мач в квалификации за европейско първенство преди това. Това се случва през 1959 година, но при пресявките за първия футболен форум на Стария континент. Тогава форматът на квалификациите обаче е с директно отстраняване, като отборите играят на разменено гостуване. България се изправя срещу Югославия. "Лъвовете" губят с 0:2 като гост. В реванша България постига равенство 1:1 като домакин,.

Оттогава България не е напускала квалификации за голям футболен форум без да запише нито една победа. Сега записа четири равенства и 4 загуби. Тимът ни бе воден от двама селекционери. Начело на тима в първите шест мача бе Младен Кръстаич, а в последните два - Илиан Илиев. 

Националите приключват 2023 без победа. Последният успех на "лъвовете" бе срещу Кипър през ноември 2022-а. 

Четете още

Георги Василев-Гочето: Отборът ни направи стъпка нагоре

Георги Василев-Гочето: Отборът ни направи стъпка нагоре

КОШМАР! За 18 секунди изпуснахме маджарите

КОШМАР! За 18 секунди изпуснахме маджарите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама