Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16328109 www.bgdnes.bg

КРАЙ! Люпко приключи с треньорството

Лекарите забраниха всякакви натоварвания на Петрович

Легендарният специалист Люпко Петрович приключи с треньорството. Лекарите са забранили на бившия наставник на "Левски", "Литекс" и ЦСКА-София да практикува повече професията си, научи "България Днес".

76-годишният сърбин продължава да се възстановява от двата инсулта, които получи през лятото. Те бяха вследствие на катастрофа, която предизвика край Белград. Петрович причини пътнотранспортно произшествие на околовръстното шосе около сръбската столица. Люпко навлезе с колата си в грешната, лява лента и потегли в обратна посока в района на тунела Бели поток. Връхлетя го лек автомобил шевролет, а мерцедесът на наставника се удари в друга кола. От преживения шок Любко първо получи лек, а след това тежък инсулт. Наложи се Петрович да бъде поставен в изкуствена кома, но лекарите успяха да се справят и да спасят европейския шампион с "Цървена звезда" от 1991 година.

Реклама

В момента Петрович се възстановява в дома си в Белград. Посещава и нужните процедури. Лекарите категорично са му забранили каквито и да е натоварвания в бъдеще. Не само психически, но и физически. Това означава, че Люпко слага край на успешната си кариера като треньор. За последно той води "Литекс" във Втора лига.

Най-вероятно именитият специалист ще се откаже и от престижен пост, който заема от години. Петрович е председател на треньорската комисия към сръбската федерация.

Семейството на Люпко държи да му осигури максимално спокойствие. Затова каквито и да е информации за състоянието му не се обявяват. Единствената такава след инсултите дойде от "Цървена звезда". Преди около месец президентът на сръбския гранд Светозар Михайлович и бившият играч на тима Йован Ачимович посетиха Перович в дома му, пожелавайки му бързо възстановяване. От "Цървена звезда" публикуваха снимка на двамата с Петрович.

Четете още

(СНИМКА) Люпко Петрович се възстановява  след инсулта

(СНИМКА) Люпко Петрович се възстановява след инсулта

Месеци след катастрофата! Пълна мистерия около Люпко Петрович

Месеци след катастрофата! Пълна мистерия около Люпко Петрович

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама