Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16413255 www.bgdnes.bg

Спасителен план оставя Любо Пенев в "Хебър"

Спешен план за спасение на "Хебър" може да задържи в клуба треньора Любослав Пенев и футболистите от отбора, които не са получавали заплати заради финансовата криза на стадион "Георги Бенковски".

Момчетата на Ел Голеадор се готвят за днешния мач срещу "Левски" за Купата на България с надеждата, че ще бъде намерен начин да се спаси положението. От клуба излязоха с призив да се подкрепи дарителска кампания, която официално беше обявена вчера.

Реклама

Целта е вливането на животоспасяващи финанси през декември и януари. Очакванията са след това ситуацията да се подобри, защото ще бъде възстановена общинската субсидия. При всички случаи бюджетът за следващата година ще бъде намален, но борбата е да не се стига до обявяване в несъстоятелност. Ръководството на "Хебър" се надява, че с този спасителен план ще успее да убеди Любослав Пенев да остане. Това би върнало и увереността на играчите, че трудностите ще бъдат преодолени.

Преди днешния мач се появиха спекулации, че именно срещу "Левски" ще бъде последният двубой на Пенев начело на "Хебър". От клуба признават сложната ситуация, пред която е изправен отборът.

"В най-кратки срокове трябва да се съберат необходимите финансови средства, за да се плати на футболисти, спортно-технически щаб, администрация, помощен персонал и треньорски състав на академията на клуба. Става въпрос за общо 60 човека", пише в декларацията на "Хебър".

Отправен е апел за дарение на средства, с които да се обезпечи нормалното функциониране на клуба до момента на възобновяване на общинската субсидия.

"Като местна общност е важно да можем заедно да си подадем ръка", призовава ръководството на "Хебър".

Даренията ще може да се правят по разплащателната сметка на "Хебър - ДЮШ" в Общинска банка с IBAN BG19SOMB91301069383402. Може да се дарява и в административния офис на клуба на стадион "Георги Бенковски". Телефонът за допълнителна информация е 0889 888 900.

Любопитното е, че за треньорска рокада се говореше и в "Левски", днешният съперник на "Хебър". Наставникът на "сините" Николай Костов беше заплашен с уволнение при загуба в Пазарджик. Победата над "Локо" (Пд) с 3:0 в първенството свали част от напрежението, но въпреки това бъдещето на треньора не изглежда гарантирано.

Четете още

Костов си тръгва от "Левски" при отпадане от "Хебър"

Костов си тръгва от "Левски" при отпадане от "Хебър"

"Армията" прощава на Любо Пенев

"Армията" прощава на Любо Пенев

Реклама
Реклама
Реклама