Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16647915 www.bgdnes.bg

2 млн. евро от Кордоба отиват към НАП, "Левски" със сигурност го продава

*Турски и гръцки грандове надцакват "Айнтрахт" за защитника на "сините"

"Левски" със сигурност ще продаде най-конвертируемия си футболист Хосе Кордоба тази зима, научи "България Днес". Интерес към панамския централен защитник не липсва. Хареса го германският "Айнтрах" (Франкфурт), срещу когото футболистът игра в Лига на конференциите през лятото. Според последните информации в надцакването са се включили грандове от южните ни съседки Турция и Гърция. Споменават се имената на "Бешикташ" и "Панатинайкос".

Ръководството на "сините" в лицето на собственика Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров са се обединили около мнение, че сега е моментът Кордоба да бъде трансфериран. В противен случай има вероятност цената му да падне или да бъде изпуснат без пари след време. Договорът с панамеца е до лятото на 2025 година.

Реклама

В момента Кордоба се оценява на около 3 милиона евро. 30 процента от правата на играча се държат от бившия му клуб "Индепендиенте". Това означава, че в касата на клуба от "Герена" ще влязат около 2 милиона евро. Парите най-вероятно ще бъдат използвани за покриване на дълга към НАП. Наско Сираков заяви само преди дни, че "Левски" продължава ударно да погасява дълга към НАП. Само за 9 месеца клубът е намалил задълженията си към приходната агенция с повече от 2 млн. лв. и към момента дълговете са под 10 милиона. 

Хосе Кордоба попадна в класация от Топ 5 на най-скъпите футболисти от Централна Америка. Според Transfermarkt на първата позиция е костариканецът Манфред Угалде от "Твенте", който е оценен на 5 милиона евро. Следват хондураският нападател Луис Палма от "Селтик" (4,5 млн.), костариканецът Рандал Леал от "Нашвил" и салвадорецът Алекс Ролдан от "Сиатъл Саундърс" (3,5 млн.). Кордоба дели четвъртата позиция с бившия вратар на "Реал" (Мадрид) Кейлор Навас, който към момента е част от "Пари Сен Жермен". Двамата са оценени на по 3 милиона евро.

Четете още

Наско Сираков: Искат да ме рекетират, 
няма да стане!

Наско Сираков: Искат да ме рекетират, няма да стане!

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама