Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16378983 www.bgdnes.bg

Краев и Петрис приключват с "Левски"

Петев искал халфа в "Лудогорец" преди уволнението си

Андриан Краев и Жереми Петрис си тръгват от "Левски". Двама от основните играчи на "сините" няма да продължат договорите си с клуба. Решението е окончателно, научи "България Днес".

Доскоро имаше минимална надежда капитанът и левият бек все пак да останат на "Герена" след края на настоящите им контракти. Те изтичат на 30 юни. Краев дори на няколко пъти поставя срок да направи това. В крайна сметка след дългото мотаене вече е ясно, че халфът няма да остане в "Левски".

Реклама

Краев е бил желан от "Лудогорец" доскоро. Да го привлече в Разград е искал предишният треньор Ивайло Петев. Имало е и първоначални разговори с футболиста, а шампионите са уведомили за тях колегите си от "Левски". След смяната на Петев с Георги Дерменджиев е по-вероятно халфът да бъде трансфериран в чужбина. "Синьото" ръководство ще опита да го продаде през зимата, за да може да вземе някакви пари за него. Раздялата може да бъде форсирана и след дълго коментираната му реакция, след като вкара на "Локо" (Сф) (2:2). Тогава той не се зарадва на попадението си, което сериозно подразни треньора Николай Костов и фенове на тима.

Петрис от самото начало поиска непосилно висока за клуба заплата, за да остане на "Герена". Сумата щеше да го направи най-скъпоплатения футболист в "Левски". Според слухове тя е над 15 000 евро. Заплата, която няма как да му бъде дадена от "сините". След редица разговори с него и агента му да намали финансовите си условия в клуба вдигнаха ръце и се отказаха. Вече се появиха слухове, че Петрис е ухажван от ЦСКА-София. Да го вербува се пробва Дюкенс Назон, с когото са добри приятели.

Друг от играчите с изтичащи договори Келиан ван дер Каап също се запъна да преподпише. Преди месец нидерландецът беше обещал на шефовете, че ще поднови контракта си. В момента увърта, но на "Герена" се надяват да успеят да го убедят да остане. По тази причина и треньорът Николай Костов му даде лентата в мача с "Локомотив" (Сф), макар поред да трябваше да е Хосе Кордоба. Така наставникът е искал да му покаже, че има доверие във Ван дер Каап и разчита на него.

Четете още

Експеримент с "Левски" в Русе

Експеримент с "Левски" в Русе

ШОК ЗА "СИНИТЕ"! Петрис реже "Левски", отива при врага

ШОК ЗА "СИНИТЕ"! Петрис реже "Левски", отива при врага

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама