Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16656907 www.bgdnes.bg

Мартин Петров КАЗА ще бие ли "Лудогорец" женевския "Сервет"

Бившият футболист на "Сервет" (Женева) Мартин Петров даде своята експертна преценка за това какви са шансовете на "Лудогорец" да отстрани швейцарския си съперник. Двата тима ще премерят сили в турнира Лигата на конференциите през февруари догодина.

"Двубой, в който смятам, че и двата отбора имат своите шансове. Според мен, "Лудогорец" е една идея по-добре от "Сервет". Те са една идея по-опитният отбор. Преди един месец бях в Женева и можех да наблюдавам "Сервет". Добър отбор са, но са млад отбор. Имат само двама-трима по-опитни, останалите са изключително млади футболисти и това може да повлияе и да даде предимство на "Лудогорец". Те не трябва да смятат, че едва ли не са спечелили мача, трябва да подходят сериозно към мача, защото "Сервет" нищо не губи в тази ситуация. Ако се класират напред, това за тях е бонус, а ако отпаднат, няма да правят скандали, така че един добър мач, хубав мач, нека по-добрият да победи", коментира Мартин Петров пред Дарик радио. Той разказа повече за "Сервет" и сегашното състояние на отбора.

Реклама

"Аз следя всички отбори, през които съм минал. Разбира се, че ги следя. Последните години доста се развиха след фалита, който обявиха преди години. Говорих с ръководството на "Сервет", доста трудни години са преживели. Последните 3-4 години изкачват стълбичката лека-полека. Разчитат на академията си, на млади играчи, които са добри. Не мога да кажа, дали стилът на "Сервет" ще пасне на този на "Лудогорец". Срещу "Рома" играха 4-4-2, един нормален стил на игра. Опитваха да играят на контраатаки, според мен така ще бъде и срещу "Лудогорец". Имат бързи състезатели. "Лудогорец" трябва да внимава, защото имат трима-четирима добри млади състезатели отпред. Опитват се да пробиват по фланговете, но треньорското ръководство на "Лудогорец" ще подходи сериозно, за да подготви отбора за този мач", убеден е Марто. Бившият български национал говори и за бившия играч на ЦСКА – Брадли Мазику, който в момента е част от "Сервет":

"Той не игра срещу "Рома". Виждам, че от време на време играе. Там конкуренцията е много голяма на този пост и ги въртят според противника, мачовете и формата на футболиста. Първенството в Швейцария е изравнено. "Йънг Бойс" се отличава в последните години, както "Лудогорец" в България. Другите отбори по-надолу в класирането, като бях там и говорих, разчитат на млади играчи. Швейцарските отбори не разполагат с големи бюджети. Гледат да привличат млади играчи и такива от академиите, затова първенството е доста изравнено. "Базел" пък явно претърпява криза, защото знаем какъв отбор бше че всяка година беше шампион. Сега изведнъж се борят да не изпаднат, имат проблеми с ръководство, с млади играчи, със смени. Явно това е катаклизъм и ще трябва да мине известно време, за да пребоксуват и да се върнат на европейската сцена", заяви още Петров.

Четете още

СЛЕД 1:7! "Лудогорец" успя, би датчаните от "Нордселанд"

СЛЕД 1:7! "Лудогорец" успя, би датчаните от "Нордселанд"

Щерката на Мартин Петров чукна 18
Щерката на Мартин Петров чукна 18

Щерката на Мартин Петров чукна 18

Реклама
Реклама