Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16702541 www.bgdnes.bg

Кристиано отвя Меси със 140 млн. евро

Саудитска Арабия промени правилата на играта

Лео Меси успя да спечели дългогодишното си футболно съперничество с Кристиано Роналдо на футболния терен, след като стана световен шампион с Аржентина и добави осма "Златна топка" в богатата си колекция.

Но в едно отношение португалецът има сериозно предимство. През отиващата си 2023 г. Роналдо е прибрал 200 млн. евро от заплати в "Ал Насър", докато договорът на Лео като футболист на "Интер" (Маями) предвижда "само" 60 млн. евро на година.

Реклама

"България Днес" представя на своите читатели петимата най-скъпоплатени футболисти за 2023 г. И едно важно уточнение: Става дума само за приходите от заплати във футболните клубове. Всяка една от големите звезди в най-популярния спорт прибира допълнително солидни суми от спонсори, реклами, маркетингови права..

Ето ги и отличниците по заплати за 2023 г.

1. 200 млн.

Роналдо - "Ал Насър"

Португалската звезда Кристиано Роналдо (38) не е просто най-скъпоплатеният футболист за 2023 г. Нито един друг играч в историята не е взимал повече пари от клуба си. Кристиано печели повече от 200 милиона евро годишно в "Ал Насър". Договорът на португалеца е до юни 2025 г. Роналдо премина в Саудитска Арабия след световното първенство в Катар. След трансфера на Кристиано в "Ал Насър" цял керван от футболни звезди пое към арабската държава.

2.100 млн.

Карим Бензема - "Ал Итихад"

Френският нападател Карим Бензема също като Кристиано Роналдо е в Саудитска Арабия, но двамата бивши съотборници в "Реал" (Мадрид) сега играят за различни отбори. Бензема има договор с шампиона "Ал Итихад" и получава около 100 милиона евро годишно. Това прави французина втория най-скъпоплатен футболист в света.

Носителят на "Златната топка" за 2022 г. сега печели над четири пъти повече пари, отколкото взимаше в "кралския клуб".

3.  82 млн.

Килиан Мбапе - "Пари Сен Жермен"

Реклама

Звездата на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе е най-скъпо платеният футболист, който играе в Европа. 25-годишният нападател прибира 82 млн. евро годишно от френския шампион. Договорът на Кили с парижани изтича през юни 2024 г., а кандидатите за привличането му не са малко. "Реал" (Мадрид) е основният фаворит за подписа на нападателя. Едно е сигурно: Заплатата на Мбапе ще стане още по-висока, в момента, в който той подпише следващия си договор.

4. 70 млн.

Неймар - "Ал Хилал"

Бразилският плеймейкър Неймар е най-скъпият трансфер в историята на футбола и не е изненадващо, че е сред най-скъпо платените футболисти за 2023 г.

Ней има договор с "Ал Хилал" за 70 млн. евро годишно. В саудитското първенство бразилецът е съперник на Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Неймар напусна "Пари Сен Жермен" през лятото, като "Ал Хилал" плати 90 млн. евро на парижани. Арабската авантюра на бразилския национал в отбора не започна по най-добрия начин. Неймар се контузи и още дълго няма да бъде по терените. Договорът на нападателя с "Ал Хилал" ще изтече през лятото на 2025 г.

5. 60 млн.

Лионел Меси - "Интер" (Маями)

Аржентинският гений Лионел Меси е единственият от петте най-скъпоплатени футболисти, който не играе в Саудитска Арабия или Европа. Звездата имаше различни предложения през лятото, след като договорът му с "Пари Сен Жермен" изтече.

В крайна сметка Меси избра американския "Интер" (Маями). Там аржентинецът получава около 60 милиона евро годишно. Лионел започна ударно кампанията си с "Интер" (Маями), печелейки първия трофей в историята на клуба. Договорът на Меси в американския отбор изтича през лятото 2025 г.

Четете още

Кристиано заведе Джорджина в оазиса

Кристиано заведе Джорджина в оазиса

Рикардиньо отиде при Кристиано Роналдо!

Рикардиньо отиде при Кристиано Роналдо!

Реклама
Реклама
Реклама