Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16744726 www.bgdnes.bg

"Левски" на лов за четири попълнения

"Сините" решиха най-големия си проблем - с НАП

"Левски" ще трябва да се подсили с четирима нови играчи през зимата, и то за заместници на основни играчи, ако иска да запази класата в тима. Това на практика означава, че треньорът Николай Костов ще гради нов тим през пролетта.

"Сините" вече обявиха, че търсят хора на постовете на Жереми Петрис и Андриан Краев, които отказват да подновят договорите си. Настоящите им контракти са до 30 юни. Ако не бъдат продадени през зимата, не е сигурно дали двамата ще играят изобщо през пролетта. Според последни информации на "Герена" е получена оферта за Краев от елитен тим от Турция. Двата клуба вече водят преговори.

Реклама

Очертаващите се трансфери на Роналдо и Хосе Кордоба ще наложат привличането на още двама футболисти. Бразилецът е близо до преминаване в руския "Ростов", като в касата на "Левски" ще влязат около 2 млн. евро. Крилото лети за Турция в събота, където ще премине медицинския прегледи. Ако всичко с тях е наред, ще подпише с руснаците. Роналдо е сред основните играчи на "сините", като няма конкурентен заместник. Там са използвани няколко футболисти при негово отсъствие, но те трудно биха били титуляри.

Кордоба е желан от няколко клуба, като към момента най-напорист изглежда турският "Бешикташ". Цената на панамеца е около 3,2 млн. евро. При негова продажба "Левски" ще остане с двама централни защитници - Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап, чийто договор е до края на сезона. Нидерландецът обеща да продължи контракта си на шефовете, но вече повече от месец се мотае с подписа. Така "сините" със сигурност ще се нуждаят и от поне един класен централен бранител при раздяла с Кордоба.

В същото време "Левски" реши най-големия си проблем, касаещ лиценза за следващото първенство. От клуба обявиха, че са се договорили официално с Националната агенция по приходите за разсрочване на задълженията им. Това се случи с акт на НАП за разсрочване на дължимите към нея суми от страна на "Левски" за срок от 3 години. "Сините" ще внасят по 220 000 лева на месец.

Четете още

Футболистите на "Левски" се събират на 12 януари

Футболистите на "Левски" се събират на 12 януари

Бебешки бум в "Левски"

Бебешки бум в "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама