Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16830096 www.bgdnes.bg

Азия и Африка търсят своя нов шампион advertorial icon

Две любопитни надпревари във футбола започнаха само преди дни. Това са турнирите за Купата на азиатската футболна конфедерация (АФК) и за Купата на африканските нации. В програмата на efbet можем да открием коефициенти за всички двубои в тези шампионати. Българският футболен запалянко има възможността да наблюдава мачовете в родния ефир. Битките в Азия се предават по Нова Спорт, докато тези в Африка - по Макс Спорт 1 и Макс Спорт 2.

Мачовете от Купата на АФК се провеждат на няколко стадиона в Катар, които бяха използвани и за Световното първенство по футбол преди малко повече от година.

"Знаем, че има голям интерес към турнира, тъй като на него се състезават най-добрите футболисти в Азия", заяви Хасан Ал Куари, който е маркетинг директор на шампионата.

Купата на Азия ще продължи до 20 февруари, като мачът на откриването и финалът са насрочени за стадион "Лусаил". Той прие и паметната битка за световната купа между Аржентина и Франция, спечелена от Лео Меси и компания. Домакините от Катар защитават титлата си от 2019 година. Те бяха абсолютен фаворит в мача на откриването срещу Ливан и очаквано спечелиха с 3:0. Във втория им двубой efbet предоставя коефициент от 1.37* за победа над Таджикистан. Срещата е в сряда от 16:30 часа. Равенството е оценено на 4.70*, а успех за Таджикистан - 8.60*. В групата е още и отборът на Китай, направил нулево равенство с таджикистанците.

В събота участието си в турнира стартира един от фаворитите - Австралия. "Кенгурутата" спечелиха с 2:0 срещу Индия. В четвъртък от 13:30 те са символичен гост на Сирия, а коефициентите за двубоя в efbet са следните: 1 – 12.00*, Х – 4.90*, 2 – 1.29*. Суперфаворитът за спечелване на трофея Япония започна с голово шоу и успех 4:2 над Виетнам в неделя. Следващият мач на "самураите" е в петък от 13:30 часа срещу Ирак. Нова победа за японците се котира на 1.20*, равенство – на 6.60*, а успех на иракчаните – на 13.00*.

Полузащитникът на "Ливърпул" Ватару Ендо призна, че му било трудно да напусне Мърсисайд за турнира за Купата на Азия, след като точно е започнал да подобрява формата си. Капитанът на националния отбор на Япония пристигна за 16 милиона от германския "Щутгарт".

"В момента съм фокусиран върху националния отбор и трябва да дам най-доброто от себе си. Искам да постигнем добри резултати за Купата на Азия, но пък това означава, че ще трябва да остана още по-дълго в Катар", коментира 30-годишният японец. Друга звезда в японския тим е защитникът на "Арсенал" Такехиро Томиясу. "Наистина ще се опитам да се върна с титлата", обеща той.

В събота пък стартира и турнирът за Купата на африканските нации. В мача на откриването домакините от Кот д'Ивоар се изправиха срещу Гвинея-Бисау на стадион "Аласан Уатара" в Абиджан и очаквано победиха с 2:0. Ще продължат ли с вихреното си темпо? В четвъртък от 19:00 часа е завързаният им двубой с Нигерия. Нов успех за "слоновете" е оценен със ставка 2.10*, победа за "суперорлите" – 3.95*, а мачът да завърши без победител – 3.10*.

Нападателят на "Ливърпул" Мохамед Салах е голямата звезда, която участва в надпреварата. Египтянинът прави много добър сезон в Англия до момента, като има 14 гола и 8 асистенции с екипа на "червените". Като капитан на националния си тим задачата му ще бъде да спечели трофея, който му се размина на косъм през 2022 г.! Египет бяха считани за фаворити в първия си мач срещу Мозамбик. Те обаче стигнаха само до 2:2, като именно Салах изравни от дузпа в 7-та минута на добавеното време. В четвъртък от 22:00 часа "фараоните" имат още по-тежка задача, защото срещу тях се изправя съставът на Гана. Победа за Египет се котира с 2.00*, равенството е 3.10*, а успех за ганайците – 4.30*.

Бившият съотборник на Салах в „Ливърпул“ - Садио Мане, е друго голямо име, което участва в турнира. В "Ал Насър" Мане има 8 гола и 4 асистенции на сметката си до момента в Саудитската професионална лига. Нападателят ще се опита да помогне на Сенегал да запази титлата си от 2022 г.! Други известни имена в шампионата са още Виткор Осимен от Нигерия, Калиду Кулибали от Сенегал, Ашраф Хакими от Мароко, Андре Онана от Камерун и Рияд Марез от Алжир.

В секцията “Дългосрочни събития” на efbet.com може да прогнозираме кой ще спечели Купата на африканските нации. Фаворит с коефициент 5.40* е тимът на Сенегал. Следват Мароко (5.60*), Кот д'Ивоар (6.40*), Алжир (11.00*), Египет (13.00*) и Нигерия (14.00*).

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция "Разумно залагане" на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама