Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16841911 www.bgdnes.bg

ЦСКА спасява Каранга от затвора

Новото попълнение на ЦСКА-София Фернандо Каранга отърва на косъм затвора малко преди да се завърне в България. През миналата година нападателят бе арестуван в родината си за нападение над приятелката си от Беларус Валерия Валинчиц. Няколко месеца по-късно двамата отново са заедно и дори чакат бебе.

Случаят предизвика огромен скандал, а голмайсторът изкара няколко нощи в панделата, преди да бъде пуснат на свобода. Според първоначалните информации двамата с Валерия са се скарали на излизане от нощен клуб, като жената е отказала да се качи в колата на пияния футболист. По-късно тя е отишла в къщата му, където Каранга я нарекъл "проститутка" и и посочил вратата. Двамата стигнали до физическа разправа, като според Валерия новото попълнение на ЦСКА-София е опитал да я удави в басейна. Твърди се, че за да се защити, тя счупила бутилка шампанско и нарязала ръката си. По-късно жената е намерена в безпомощно състояние на улицата.

Реклама

Впоследствие показанията на беларускинята започват да се променят. "Жената не е поискала закрила и не се е обадила в полицията - казва адвокатът на футболиста. - Тя съобщи, че е имала криза на ревност, те са се карали и е претърпяла инцидент, когато е счупила бутилка шампанско, порязвайки ръката си. Тя се опитвала да влезе в къщата, а той я изгонил." 

Подобен случай имаше и в английската Висша лига - Мейсън Грийууд от "Манчестър Юнайтед" бе обвинен от приятелката си в побой и опит за изнасилване, но по-късно двамата отново се събраха и си направиха бебе.

Така на този етап Каранга не е даден на съд и отървава затвора. Бразилецът има и български паспорт, което може да му помогне при евентуално обвинение. При първия му престой в ЦСКА-София от клуба успяха да го уредят с документа.

Нападателят не за първи път има проблеми със закона. Преди време бе издадена заповед за ареста му заради забавяне на изплащането на издръжката на трите му деца. Според международното право българските граждани могат да отговарят за престъпления извършени в чужбина пред наш съд. Това е, в случай че извършеното престъпление също е престъпление по нашия закон.

Каранга е напуснал страната или защото не е имал забрана от Бразилия, или с българския си паспорт. Теоретично има вероятност Бразилия да си поиска Каранга обратно, но българските власти не са длъжни да го връщат, нито дори да го съдят, ако не сметнат, че има достатъчно доказателства за престъпление. 

Реклама

Психоложката се заема с Фернандо

Психоложката на ЦСКА-София Полина Хаджиянкова ще има сериозни разговори с Фернандо Каранга. Бразилецът е доста проблемен и многократно се забърква в скандали. През последните години Каранга смени няколко жени и редовно се хвалеше с купоните си. Дисциплината не от силните страни на голмайстора, като "червените" се надяват да успеят да го вкарат в правия път.  За това ще опита да помогне и психоложката, която замина заедно с отбора на лагера в Турция. Хаджиянкова дори следи изкъсо футболистите по време на тренировките им. Очаква се съвсем скоро Каранга да се присъедини към лагера на отбора. 

Плашат с 15 г. присъда звезда на "Берое"

Аржентинският футболист на "Берое" Себастиан Вия е заплашен с 15 години затвор в родината си. Бившият играч на "Бока Хуниорс" бе признат за виновен на втора инстанция по делото за нападение над бившата си половинка Даниела Кортес. През тази година срещу Вия ще има нов процес, след който има вероятност да стигне и до затвор. Правосъдието насрочи на 1, 3 и 4 април датите за процеса срещу Себастиан Вия за сексуално насилие срещу Тамара Долдан през май 2021 г. 

Новото попълнение на "Берое" може да бъде осъден до 15 години затвор за събитията, случили се през 2021 г. след барбекю в апартамента му в Буенос Айрес. Според обвинението футболистът е обидил жената, сграбчил я за косата и й нанесъл удари по лицето. 

Четете още

ЦСКА върна любимеца на феновете Фернандо Каранга

ЦСКА върна любимеца на феновете Фернандо Каранга

Големите гаври във футбола

Големите гаври във футбола

Реклама
Реклама
Реклама