Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/16890065 www.bgdnes.bg

Националите по футбол стават опитни зайци БЕЗПЛАТНО

Вариантът за мач с Германия пропада, вместо това играем с Танзания

Мач с Танзания вместо контрола с Германия! Това успя да уреди БФС за футболните национали, които ще се превърнат в нещо като опитни зайци в новия експериментален турнир FIFA Series. От футболния съюз обещаваха контрола с Германия по случай 100 години футбол в България, но този вариант окончателно пропада. Вместо това Бундестимът ще играе проверки с Франция и Нидерландия преди Евро 2024.
Първото издание на FIFA Series ще се проведе в столицата на Азербайджан Баку между 19 и 26 март т.г., а в него участие ще вземат националните отбори на домакините, на България, на Танзания и Монголия. За момента от ФИФА не предвиждат награден фонд, като най-вероятно ще бъдат покрити единствено разходите за пътуване и престой в страната. Зрителският интерес едва ли ще бъде голям и БФС трудно може да разчита на каквато и да е печалба. Селекцията на Илиан Илиев ще се изправи срещу африканския състав на 22 март, а три дни по-късно ще играе с Азербайджан. Планират се и мачове за първо и трето място, но пълният регламент, програма и стадиони все още не са уточнени окончателно.
Планът на ФИФА е турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда в различни континенти. Състезанието е предвидено основно за отбори, които не могат да се класират за големите форуми. Вместо да играят контроли, те ще участват в новите минитурнири.
Мачовете в Баку се очаква да са единствените за България до есента, когато започва новото издание на Лигата на нациите.
Продължават и неяснотите около предстоящия конгрес на БФС. Четирима членове на Изпълкома, които само преди 45 дни гласуваха "за" това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия конгрес като временен президент, вече са на коренно противоположна позиция. Това са Емил Костадинов, Йордан Лечков, Румян Вълков и Димитър Георгиев, които обжалват пред Софийски градски съд вписването на Касабов като президент. При евентуален успех в съда съществува сериозна възможност те да бламират решенията на Извънредния конгрес и по този начин той да стане нелегитимен.

Екипът на Бербатов:

Тотална наглост от кликата на Боби

Екипът на Димитър Бербатов определи като "тотална наглост" действията на членовете на Изпълкома, които обжалват вписването на Михаил Касабов като президент. Според Бербо и неговите хора единствената цел е Борислав Михайлов да остане на власт.
"Най-скептичните ни опасения, свързани с бъдещето на българския футбол, се сбъдват - казват хората на Бербатов. -

Сега ставаме свидетели на тоталната наглост и брутализъм от страна на Михайловата клика. Михайлов се интересува само от едно - как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон - вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов."


Четете още

Задават се люти дербита! Мерим сили с Азербайджан, Танзания и Монголия

Задават се люти дербита! Мерим сили с Азербайджан, Танзания и Монголия

Илиан Илиев пред "България Днес": Подценяването на играчите тежи

Илиан Илиев пред "България Днес": Подценяването на играчите тежи

Реклама
Реклама
Реклама