Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17016439 www.bgdnes.bg

Първият българин в Премиър лийг Бончо Генчев: Груев крачи към Висшата лига

"Илия Груев на прав път в преследването на своята мечта да играе във Висшата лига!"

Това заяви ексклузивно за "България Днес" Бончо Генчев, първият наш футболист, играл в английския елит. Илия е на върха на вълната в "Лийдс" и беше избран за играч на мача при победата с 4:1 над "Плимут" за ФА Къп. Успехът праща "белите" на осминафинал в турнира, където ще срещнат победителя от двубоя "Астън Вила" - "Челси", игран късно снощи.

"Илия е отличен професионалист с много висока работна етика - коментира Бончо Генчев. - Притежава нужния футболен интелект, това е много важно. Има една поговорка: "Прост човек голям футбол не може да играе." Груев е отлично подготвен и притежава нужния манталитет. Познавам баща му, така че имам представа как е възпитаван. След като от Бундеслигата премина в Чемпиъншип, за да играе в "Лийдс", на Илия му беше нужен период за адаптация, но за да премине на още по-високо ниво, каквото е Висшата лига, ще трябва да развие още играта си. Успее ли във важни за отбора моменти да бъде човекът, подал решаващия пас, играчът, отбелязал ценно попадение, то тогава "влиза в снимката". На футболен жаргон това означава, че ще бъде забелязан, че пред него ще се отворят нови възможности. Мениджърите на елитни отбори от Висшата лига имат свои доверени скаути, на които се уповават. Това са специалисти, които инкогнито гледат и анализират представянето на много футболисти. За Груев ще бъде добре да попадне в техните планове."

"Лийдс" има шансове да се пребори за влизане във Висшата лига още през този сезон, но борбата ще бъде трудна. Отборът на Груев е на трето място в Чемпиъншип с 60 точки от 30 мача. На втора позиция е "Саутхемптън" с 61 точки, но и с мач по-малко от своя преследвач. Лидер е "Лестър" със 72 точки, като "лисиците" трудно ще бъдат свалени от върха. На четвърто място е "Ипсуич" с 59 точки и мач по-малко от третия "Лийдс". 

Четете още

Илия Груев е "Играч на мача" във ФА Къп

Илия Груев е "Играч на мача" във ФА Къп

Илия Груев е работохолик №1 в "Лийдс"

Илия Груев е работохолик №1 в "Лийдс"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама