Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17032090 www.bgdnes.bg

Люксембург, Северна Ирландия и Беларус за "лъвовете" на Илиан Илиев

Люксембург, Северна Ирландия и Беларус са съперниците на България в тазгодишното издание на Лига на нациите. Това отреди тегленият току-що жребий в Париж. "Лъвовете" се паднаха в група С3, като така избегнаха евентуални мачове с Швеция, Румъния и Армения.

Националният отбор на България бе поставен във втора урна на третата по сила дивизия в турнира - Лига С. На церемонията присъстват временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор Борислав Попов, техническият директор Георги Иванов и селекционерът Илиан Илиев. 

Реклама

Мачовете от груповата фаза ще се проведат през септември, октомври и ноември, като във всеки месец ще има по два двубоя. Всеки отбор в групите ще има по три домакинства и три гостувания.

В това издание на Лигата на нациите има промени във формата. За финалната фаза на турнира няма да се класират само първенците в четирите групи на Лига А, но също така и завършилите на второ място отбори. По този начин носителят на трофея ще бъде определен измежду осем финалиста, стартирайки с четвъртфинална фаза в два мача, която ще се проведе между 20 и 25 март 2025 година, а между 4 и 8 юни ще бъдат полуфиналите, мачът за третото място и финалът. Четвъртите във всяка група на отделните дивизии ще изпадат директно в по-долната такава (освен двата най-добри четвърти в Лига С). Победителите в групите на Лига B, С, D ще спечелят директна промоция за по-горната дивизия.

Четете още

Подгряваме още един участник на Евро 2024

Подгряваме още един участник на Евро 2024

Илиан Илиев пред "България Днес": Подценяването на играчите тежи

Илиан Илиев пред "България Днес": Подценяването на играчите тежи

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама