Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17195531 www.bgdnes.bg

Война между "Лудогорец" и "Черно море"

Жалбата им е нелепа, избягали са от час, отговарят шампионите

Скандалите в Първа лига започнаха още на старта на пролетния полусезон!

"Черно море" сдаде първото място след загуба с 1:3 от "Лудогорец", но съдийството отново излезе на преден план. "Моряците" пуснаха официална жалба срещу рефера Волен Чинков и неговата бригада заради неотсъдена дузпа срещу шампионите. Претенциите на варненци са за нарушение на вратаря Серджио Падт срещу Андреяс Калкан в наказателното поле, което не бе отсъдено. Те припомниха с видео идентична ситуация от предишен мач между двата отбора, в която съдията Георги Гинчев посочва категорично дузпа за "Лудогорец".

"В едната ситуация Георги Гинчев отсъжда дузпа и втори жълт картон за Васил Панайотов, във втората - без реакция от Волен Чинков

и ВАР в 47-ата минута на двубоя, което повлия на крайния резултат. Пускаме жалба срещу главния рефер на срещата в Разград - Волен Чинков и ВАР съдиите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов!"

Реклама

Още преди мача треньорът на "Черно море" Илиан Илиев се обяви против назначението на Волен Чинков. От Варна неведнъж са имали претенции към въпросния рефер. "Не вярвах, че са толкова нагли да сложат Чинков пак", коментира Илиев. Неговите опасения се сбъднаха, но след загубата Илиев запази добрия тон и отказа да се оправдава със съдиите.

От "Лудогорец" бързо отвърнаха на удара и определиха жалбата на "Черно море" като "нелепа". Шампионите разкриват, че наскоро е имало онлайн семинар на БФС и УЕФА, на който са били представени спорни ситуации от съдийско естество, като най-много е акцентирано на дузпите и червените картони. На него са присъствали петима треньори от "Лудогорец" и нито един представител на "Черно море".

"По информация на "Лудогорец" от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев ("Локо"-Пд), Александър Тунчев ("Арда"), Николай Митов ("Монтана") и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на "Левски" - казват шампионите. - За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава."

Четете още

В "Лудогорец" отварят шампанското

В "Лудогорец" отварят шампанското

"Левски" е шампион по фенове

"Левски" е шампион по фенове

"Лудогорец" представя Чочев в събота

"Лудогорец" представя Чочев в събота

Стойчо Стоев за мача срещу "Сервет": Опитът е на страната на "Лудогорец"

Стойчо Стоев за мача срещу "Сервет": Опитът е на страната на "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама