Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17205461 www.bgdnes.bg

Скандал тресе "Сервет" преди "Лудогорец"

"Сервет" е разкъсван от голям скандал в навечерието на мача с "Лудогорец" в Лигата на конференциите. Първият двубой в Женева завърши 0:0. Реваншът в Разгрд е днес от 19,45 ч.

Швейцарският отбор се подсили с четирима нови по време на зимния трансферен прозорец. Такума Нишимура, Омар Рекик, Басиру Н'Диайе и Дилън Брон. Трима от тях нямат право да играят в Лигата на конфернциите и местното първенство. Причината е, че ръководството е забравило да ги картотекира. Единственият с разрешение да играе и то само в шампионата е Брон.

Реклама

"Опитваме се да изясним този административен въпрос и не искаме да коментираме в момента", обявиха от "Сервет" в навечерието на реванша с "Лудогорец".

И четирмата нови пропускат мача в Разград заради забравената картотека.

Треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев иска неговите играчи да играят умно.

"Трябва да бъдем много умни, заяви наставникът. - "Сервет" е добър отбор. Съобразяваме се с него, но имаме отлични шансове. За нас е важно да сме крайни победители. Вкъщи на този етап отборът има по-голямо самочувствие. Мисля, че ритъмът ще бъде по-различен в сравение с първия мач. При всички случаи резултатът беше добър за нас в първия двубоий, но смятам, че шансовете остават 50/50. "Сервет" е един много добър отбор, добре окомплектован, не му пречи да играе като гост."

Капитанът на "Лудогорец" Антон Недялков продължава да лекува травма и няма да може да играе и в реванша. Аут за евромачовете е новото попълнение Ивайло Чочев, който няма картотека. Халфът бе закупен след крайния срок за регистрации на играчи за двубоите от елиминациите.

Защитникът Аслак Фон Витри смята, че трябва да се действа внимателно срещу "Сервет".

"Всеки играч иска да играе в тези турнири. Искаме да продължим напред, след като само веднъж сме отстранявали отбор на елиминациите. Всички сме мотивирани да го направим. 0:0 е по-добре от загуба, но мисля, че тук ще направим добър мач. Ние силни сме вкъщи. Имаме добри шансове, но трябва да се придържаме към плана си за двубоя. Във футбола всичко може да се случи."

Четете още

Война между "Лудогорец" и "Черно море"

Война между "Лудогорец" и "Черно море"

"Лудогорец" се изстреля на върха в efbet Лига

"Лудогорец" се изстреля на върха в efbet Лига

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама