Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17216482 www.bgdnes.bg

ЦСКА на загуба с 1 млн. от Лазар Туфегджич

*Атакуващият халф отказва да се раздели с "червените"

*Сърбинът не помирисва терен, но прибира огромна заплата

ЦСКА търпи огромни загуби от ненужния халф Лазар Туфегджич. Сърбинът отдавна не е помирисвал терен, но продължава всеки месец да прибира солидна заплата. Туфегджич пристигна на "Армията" през 2022 г. с много надежди, но постепенно изпадна в немилост. Юношата на "Цървена звезда" бе купен от сръбския "Спартак" (Суботица) за 300 000 евро по настояване на тогавашния треньор Саша Илич.

По неофициални информации неговата заплата е около 15 000 евро на месец и сметката показва, че за година и половина ЦСКА е инвестирал в него над 1 млн. лева, а приносът му за отбора е повече от незначителен. Туфегджич на няколко пъти отказва да прекрати договора си по взаимно съгласие и продължава да прибира солидната си заплата. Сърбинът е предлаган на редица отбори, но на този етап нито един сериозен клуб няма интерес към него. Той не се е появявал на терена от септември месец миналата година и има изиграни едва 50 минути през този сезон. Въпреки това Туфегджич успя да вкара гол при равенството 1:1 със "Славия". Оттогава халфът не получава никакви шансове и в момента тренира само за здраве. Туфегджич дори не игра в контролите през зимата и рядко попада в групата на "червените" за официалните мачове. Освен това сърбинът заема една от квотите за играч извън Европейския съюз, което е допълнителен проблем за клуба. Вчера сърбинът празнува своя 27-и рожден и получи поздравление от "червените", въпреки че е нежелан от ръководството и треньора Нестор Ел Маестро.

Реклама

Самият футболист също е наясно, че няма да получава шансове за изява през този сезон. Туфегджич има договор с ЦСКА до лятото на 2025 г., като клубът се опитва възможно най-бързо да се отърве от него. "Дойде нов треньор и клубът не ме вижда в плановете си за този сезон - каза наскоро халфът пред сръбското издание "Журнал". - Освен това в първенството могат да се използват петима чужденци, които не са граждани на Европейския съюз, а ние сме осем... Не работи в моя полза това, че нямам паспорт на ЕС."

Полузащитникът е оценяван на 1 млн. евро от сайта transfermarkt, но е абсурдно на този етап някой да плати толкова пари за него. Най-вероятният сценарий е Туфегджич да си тръгне като свободен агент, но преди това трябва да се договори с клуба за финансовата си компенсация.

В същото време ЦСКА продължава да търси нов нападател. В момента като титуляри в атака играят Фернандо Каранга и Матиас Фаетон, а единствената тяхна алтернатива е 35-годишният Данило Асприля. През тази зима "червените" се разделиха с Дюкенс Назон и Майкъл Естрада, а младокът Марк-Емилио Папазов бе пратен под наем в "Хебър".

Четете още

Тибо Вион с две тупалки за ЦСКА-София при 3:0 над "Ботев" (Вр)

Тибо Вион с две тупалки за ЦСКА-София при 3:0 над "Ботев" (Вр)

"Левски" е шампион по фенове

"Левски" е шампион по фенове

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама