Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17227772 www.bgdnes.bg

Проклятие преследва "Лудогорец"

Десетгодишно проклятие продължава да преследва "Лудогорец"! Шампионите загубиха с 0:1 в Разград от швейцарския "Сервет" и след 0:0 в първия мач отпадат от Лигата на конференциите. Това е пето поредно отпадане в пролетните елиминации на евротурнирите за "орлите", които нямаха никакъв късмет срещу "Сервет". Българският тим създаде редица положения, но така и не успя да пробие швейцарската стена. За последно "Лудогорец" победи съперник в пролетните елиминации през 2014 г., когато отстрани италианския "Лацио". Оттогава досега "орлите" отпаднаха последователно от "Копенхаген", "Милан", "Интер", "Андерлехт" и сега "Сервет".

В загубата на "орлите" от швейцарците бе намесен и... ЦСКА. Цял мач за гостите изигра бившият защитник на "червените" Брадли Мазику, който разкри, че е обещал да отстрани "Лудогорец". Бранителят беше три години на "Армията" и още е привързан към "армейците".

Реклама

"Поддържам връзка с бившите си съотборници - каза Мазику пред БТА. - Преди мача се чухме с Амос Юга, много искаше да бием. Обещах му, че ще ги отстраним и заради ЦСКА. Знаете каква е конкуренцията между двата отбора. Винаги ще съм задължен и благодарен на ЦСКА. Те повярваха в мен, взеха ме, когато бях много млад. Много се развих в България, много научих тук. Безценно беше като опит. Изкарах три страхотни години. Те ще останат като част от кариерата, от живота ми. Никога няма да забравя. Винаги съм усещал обичта на феновете и съм отговарял със същото на терена. Отборът завинаги ще остане в сърцето ми."

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев прие спокойно отпадането. "Футболът се играе на голове - заключи Чичо Гошо. - Имахме ситуации и не успяхме да отбележим, а допуснахме нелепо. Не мога да кажа, че съм разочарован, но можехме да се класираме и да продължим. Всеки може да направи грешка, но за нас се оказа фатална. Ще се насочим към вътрешното първенство."

Четете още

Приказката на "Лудогорец" в Европа приключи пред погледа на Бойко Борисов

Приказката на "Лудогорец" в Европа приключи пред погледа на Бойко Борисов

"Лудогорец" мечтае за двама бразилци

"Лудогорец" мечтае за двама бразилци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама