Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17235505 www.bgdnes.bg

Великолепен "Левски" вече диша във врата на ЦСКА-София

"Левски" лети! "Сините" очароваха своите привърженици в първия си домакински мач за годината. Футболистите на треньора Николай Костов тотално надиграха "Арда" и го победиха с 4:0 в мач от 22-рия кръг на efbet Лига.

За "Левски" головете вкараха Марин Петков в 9-ата минута, Патрик-Габриел Галчев от пряк свободен удар в 33-ата, Фабио Лима с дебютния си гол в 44-ата и Джавад ел Джемили в 50-ата.

Реклама

"Арда" доигра мача с 10 души след директен червен картон на Милен Стоев в 52-ата минута. Кърджалийци трябва да са доволни, че "сините" решиха да намалят драстично оборотите и така пожалиха своя съперник от още по-голям разгром.

Това е четвърта поредна победа на "Левски" в първенството, което е и най-добрата серия този сезон. Грандът от София вече е четвърти в подреждането, изпреварвайки "Локомотив" (Пловдив) във временното класиране. Големият съперник ЦСКА-София, който днес загуби с 0:1 гостуването си на "Черно море" във Варна, вече е само на 4 точки пред "сините". В следващия мач "Левски" гостува на "Хебър", като ще е пределно амбициран да си отмъсти на този съперник за отпадането си от турнира за Купата на България.

Защитникът на "сините" Патрик-Габриел Галчев бе избран за Играч на мача.

"Получи се много хубав мач за нас. Доминирахме през цялото време, много се радвам за успеха. Всяка победа ни вдъхва самочувствие. Всеки мач играем за трите точки. Искаме да се класираме за Европа - това е нашата цел. Надяваме се оттук нататък само да побеждаваме. Ние с Марин Петков се опитваме и се борим от ден едно да сме титуляри за "Левски". Това за нас е голяма гордост, че носим синята фланелка и че радваме сините фенове. Настроението е много добро. Ние сме едно семейство - който дойде, веднага го приобщаваме към нас. Всички сме заедно! Не гледаме класирането в момента. Колкото може по-напред да се класираме в таблицата, толкова по-добре", заяви Галчев. Много доволен остана и треньорът на "Левски" Николай Костов.

"За празника допринесе и публиката. Аз казах, че заедно ще победим "Арда" и така се случи. Мачът добре се разви за нас. Стана доста добър и инетерсен мач с хубави отигравания от двата отбора. Можеха да ни вкарат и те голове. Ние нямаме играчи, на които да разчитаме само те да бележат голове. Ние практикуваме раздвижен футбол. Отдавна не бяхме побеждавали толкова убедително на нашия стадион", каза Костов.

"Патрик и Марин са доста интересни футболисти и трябва да им се дава повече доверие. Аз съм уверен, че имат добро бъдеще в "Левски". Охене е адаптиран към футбола в България, за останалите нови трябва да бъдем по-търпеливи. Имаме контакт за нови играчи, но няма да обявявам нищо, защото няма нищо сигурно. "Хебър" са много добър отбор с добър треньор, така че трябва да изградим нашата стратегия. Очаквам интересен мач", допълни специалистът.

Четете още

Андриан Краев прецака трансфера си

Андриан Краев прецака трансфера си

Гонзо: Фланелката на "Левски" с №9 е най-тежка

Гонзо: Фланелката на "Левски" с №9 е най-тежка

Реклама
Реклама
Реклама