Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17266038 www.bgdnes.bg

В "Левски" надъхани: Изпреварваме ЦСКА-София!

Оптимизъм цари в съблекалнята на "Левски" след добрия старт на пролетния дял от шампионата. Футболистите на "сините" са безкрайно мотивирани да се докажат и да се борят за челните места въпреки продажбата на някои основни фигури, особено бразилците Уелтън и Роналдо.

"България Днес" научи, че играчите сами са си поставили своеобразната цел да задминат големия си опонент ЦСКА-София в класирането. Към момента изоставането от "червените" бе стопено на 4 точки. Откакто клубът на Гриша Ганчев се премести в София с настоящото си име през 2016 година, винаги е завършвал преди "Левски" в крайното подреждане на шампионата.

Реклама

"Левски" удари "Пирин" с 2:1 и "Арда" с 4:0 и вече е в серия от 4 поредни победи в първенството. Това се явява и най-силната поредица, откакто треньорът Николай Костов се завърна начело на отбора. "Сините" не познават вкуса на загубата в последните 6 кръга от Първа лига. За последно те отстъпиха при гостуването си на ЦСКА 1948 през ноември с 0:1. Това накара феновете отново да мечтаят, че титлата през тази кампания не е само мираж. Изоставането от "Лудогорец" обаче е 7 точки, като разградчани са и с мач по-малко.

Футболистите на Костов не изпадат в излишна еуфория и засега думата титла изобщо не се споменава. В състава на "сините" попадат много имена, които като юноши са израснали на "Герена", като Николай Михайлов, Пламен Андреев, Асен Митков, Илиян Стефанов, Патрик-Габриел Галчев , Марин Петков. Именно това допълнително подсилва левскарския дух в съблекалнята и мотивацията ЦСКА-София да бъде изпреварен.

Първото дерби между "сини" и "червени" този сезон завърши без победител 1:1. Почти сигурно двата тима ще се изправят още два пъти един срещу друг тази пролет - веднъж от редовния сезон и веднъж в плейофната фаза, ако достигнат до нея. Предстоящото дерби от 28-и кръг трябва да се проведе в уикенда на 6/7 април.

Четете още

Великолепен "Левски" вече диша във врата на ЦСКА-София

Великолепен "Левски" вече диша във врата на ЦСКА-София

Андриан Краев прецака трансфера си

Андриан Краев прецака трансфера си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама