Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17307933 www.bgdnes.bg

Гонзо не е осмокласник! Има висше образование

*Цакането с дипломите за БФС не издържа

*Петьо Костадинов не е полковник

Цакането с дипломите на някои от кандидатите за президент на БФС не издържа, всеки един от тях има такава, показва проучване на "България Днес".

От всички тях Георги Иванов-Гонзо е най-атакуван с обвинението, че сам си е признал преди години, че е учил само до осми клас. Справка в архива на Техническия университет в Габрово показва, че Георги Александров Иванов е учил задочно обучение в специалност "Публична администрация" към Стопанския факултет. Той е записан през учебната 2000/2001 г. и се е дипломирал на 7 юли 2006 г. Документът е подписан от декана на факултета доц. Анюта Николова и тогавашния ректор доц. Илия Немигенчев. Гонзо има тапия за средно образование, като от нея се вижда, че е завършил 22-о СОУ "Георги С. Раковски" в София през 1994 г., доказва и "24 часа". Иванов завърши и треньорската школа. Настоящият технически директор на БФС в момента следва и спортна психология в НСА за повишаване на ценза.

Реклама

Друг от кандидатите - Петьо Костадинов, бе повишен от някои медии като възпитаник на Военната академия в София. Вероятно, защото е познат и с прякора Полковника, какъвто всъщност не е и не е бил никога. Както сам, роденият в Оряхово кандидат уточнява, той е завършил ВНВУ "Васил Левски" випуск "Ботевски '86" като първенец. След 1989 г. работи като спортен журналист във в. "Българска армия" и "Труд", а впоследствие и в ЦСКА. Там е в екипа на мениджъра Емил Данчев, а днес има собствена мениджърска агенция, както и друг бизнес.

Изпълняващият за втори път длъжността президент на БФС в момента Михаил Касабов започва работа почасово в Международния отдел на Българската федерация по футбол през 1979 г., докато е студент. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Климент Охридски" през 1982 г. От тогава е във футбола, като е работил и в "Левски". Още през 1975 г. става член на ФК "Байерн" и е носител на сребърна и златна значка на клуба.

Димитър Бербатов получи диплома по специалността "Спортен мениджмънт" в НСА през 2017 г. Тогава той риташе за индийския "Керала Бластърс". "

С тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър с тази диплома, нали? Трябва да се целим високо, но всичко с времето си", коментира тогава бившият ас на "Манчестър Юнайтед".

Георги Градев, който първоначално бе в екипа на Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, сам уточнява, че е бивш български футболист, завършил Университета в Питсбърг (САЩ) и "Бъркбек", Университета на Лондон, където изучава международно спортно право в магистърската програма, която завършва с отличие. У нас е учил в СМГ, НПМГ и УНСС, преди да замине за САЩ.

Манол Иванов стана известен освен с кандидатурата си и с това, че е син на легендата на "Левски" Александър Манолов-Мамута. И той има юридическо образование, като е бил изпълнителен директор в "Нефтохимик". След Петьо Костадинов Георги Захариев е вторият футболен агент, кандидат да ръководи този спорт у нас, и има юридическо образование. През 2021 г. той отново бе кандидат, а впоследствие подкрепи Димитър Бербатов.

Четете още

Христо Крушарски: Бербатов ще е вечен кандидат

Христо Крушарски: Бербатов ще е вечен кандидат

ФИНАЛНО! Битка "Бербатов - Касабов" за шеф на БФС

ФИНАЛНО! Битка "Бербатов - Касабов" за шеф на БФС

Емил Костадинов е новият президент на БФС

Емил Костадинов е новият президент на БФС

Георги Градев атакува Бербатов: Ако е мъж, нека се откаже в полза на Стилиян

Георги Градев атакува Бербатов: Ако е мъж, нека се откаже в полза на Стилиян

Реклама
Реклама
Реклама