Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17363780 www.bgdnes.bg

Конгресът на БФС отново на тъмно

Изборът на нов президент на Българския футболен съюз най-вероятно за пореден път ще остане на тъмно. Този факт сочат всички действия на хората от централата.

Въпреки изричното искане на почти всички кандидати журналистите да бъдат допуснати в залата и да могат да предават, това няма да се случи. Шест от седемте борещи се за стола на Михайлов са поставили условията на инструктажа в "Бояна" в понеделник. Той се е водел от изпълнителния директор Борислав Попов. Шефът в централата обяснил, че залата в хотела няма капацитет. Вместо това от БФС щели да пробват да предават конгреса в ютуб, но не е сигурно дали ще се получи. От БФС трябваше да съобщят ще бъде ли предавано вчера в късния следобед.

Реклама

"Сигурно пак ще пуснат картина без звук", помайтапиха се част хората в екипите на кандидатите за ръководители.

На предишния конгрес на БФС през 2021-ва на екраните в пресцентъра на НДК вървеше картина, но нямаше звук. Медиите отново не бяха допуснати в залата. Мартин Петров, който и тогава бе част от екипа на Димитър Бербатов, предаваше с телефона си, докато батерията му не падна.

Кандидатите са поискали и "черните стаи" за гласуване да бъдат променени.

"Нашето предложение беше там, където е бюрото, да се сложи една преграда около 40-50 см. Ясно да се вижда, че самият делегат гласува действително с бюлетината, която му е дадена, че се разписва и не използва никакви електронни устройства, за да изпраща информация", сподели Манол Иванов.

Попов заявил, че това щяло да доведе до разход на още средства.

"Попитахме го, какво правим, ако делегатите не гласуват подадената от г-н Михайлов оставка. Отговорът бе повдигане на рамене и една приятна усмивка от г-н Попов. Тези неща не са ок", добави Иванов.

Георги Захариев обяви, че няколко нерешени или частично решени въпроси на инструктажа могат да породят съмнения относно честното провеждане на изборния процес.

"Бюлетините за всяка зона (общо 4) ще се броят от един представител на БФС + двама избрани от конгреса представители на клубове. Моля всички да следят за спазване на това правило. Кандидатите за президент също ще имат право да излъчат човек, който да следи за броенето на гласовете, но за съжаление, не ни бе позволено да имаме такъв на всяка маса. На миналия конгрес няколко бюлетини щяха да бъдат изхвърлени неправомерно като невалидни. Само и единствено намесата на брат ми в ролята му на наблюдател успя да спре този опит за измама", написа той във фейсбук, добавяйки и искането за премахване на "черните стаички".

Четете още

Разцепление в БФС преди конгреса

Разцепление в БФС преди конгреса

Гонзо не е осмокласник! Има висше образование

Гонзо не е осмокласник! Има висше образование

БФС потвърди и за седемте кандидат-президенти

БФС потвърди и за седемте кандидат-президенти

Реклама
Реклама
Реклама