Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17444000 www.bgdnes.bg

Илиан Илиев оставя Илиан-младши резерва

Груев, Кръстев и Костадинов са сред вариантите на селекционера за халфовата линия

Освен турбулентните събития в българския футбол, неволите с пътуването на националите към Баку и ветровитото време в столицата на Азербайджан селекционерът на "лъвовете" Илиан Илиев е изправен и пред още едно изпитание, но в чисто емоционален план.

Реклама

Илиев трябва да реши дали да включи като титуляр в състава на "лъвовете" срещу Танзания собствения си син Илиан Илиев-младши. Халфът на "Черно море" е в отбора, но има сериозна конкуренция за позицията, на която играе. Двубоят с африканците е част от новия турнир на световната футболна централа FIFA Series и ще се играе днес от 15 часа в Баку. 

Според предварителната информация на "България Днес" Илиан Илиев няма да излезе на терена от първата минута, а ще започне мача от скамейката. На неговата позиция може да играят Илия Груев, който прави фурор с "Лийдс", Филип Кръстев от "Цволе" и Георги Костадинов, играч на кипърския АПОЕЛ. Селекционерът Илиан Илиев едва ли би желал да си отвори фронт от недоброжелатели, давайки титулярна позиция на сина си в тази ситуация. Вероятно този аспект също ще се има предвид при определянето на титулярната ни единайсеторка. "Футболът много бързо се развива, няма слаби отбори и всеки един мач е равностоен - коментира преди срещата Георги Костадинов. - Всеки мач е важен в националния отбор. Това е един добър момент треньорът да наложи някои свои идеи."

Илиев проведе тактическа тренировка преди мача с Танзания, която беше отворена за медиите в първите 15 минути. След това селекционерът предпочете да закрие останалата част от заниманието.

Българите гледаха и видео на противника в своя хотел "Хаят Баку". Стана ясно, че противниците са доста директен отбор, играят с дълги топки и разчитат на физическо присъствие в наказателното поле при статични положения.

България е абсолютен фаворит преди мача с африканците, но какво ще стане на терена, ще се разбере днес в Баку.

Четете още

Карък за националите в Баку

Карък за националите в Баку

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

Гонзо оставя Илиан Илиев в националния

Гонзо оставя Илиан Илиев в националния

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Реклама
Реклама
Реклама