Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17464418 www.bgdnes.bg

Кирчо Десподов: Мачът с Азербайджан няма да е лесен

Капитанът на националния отбор на България - Кирил Десподов, говори на пресконференция преди втория мач на "лъвовете" от новия турнир FIFA Series, в който нашите се изправят срещу домакина Азербайджан. Двубоят е утре, 25 март, от 18:00 ч. българско време.

"Нямахме шанс да гледаме мача на съперника, но го анализирахме малко, за да се подготвим. Азербайджан заслужаваше да победи и бе по-добрият отбор. Потвърждавам, че Азербайджан е сериозен отбор, никой в съблекалнята не си мисли, че утре ще имаме лесен мач. Трябва да се фокусираме върху нашата игра и да следваме инструкциите от нашите треньори. Вярвам, че в крайна сметка ще завършим мача по позитивен начин", каза Футболист №1 за последните 3 години. 

Реклама

"Аз не съм играл в националния отбор, за да подобрявам рекорди или да гоня някого. Дано всичко е окей и да продължавам да помагам на отбора. Със сигурност победата срещу Танзания дава самочувствие, то отдавна ни е смачкано. Последните два мача от квалификациите успяхме да вземем позитивни резултати. Надявам се да вървим стъпка по стъпка нагоре и самочувствието ни да се върне и да показваме добри игри. Не трябва да се успокояваме, че сме победили онзи ден. Утре ни остава по-тежък мач", добави Десподов. Селекционерът на националния Илиан Илиев също сподели очакванията си.

"Гледах на запис мача на Азербайджан с Монголия, домакините доминираха през целия мач и са победили заслужено. Джелал Хюсеинов го познавам добре от работата ми в Първа лига, много добър млад футболист. Сега е с младежкия тим. Видях се с Леандро Андраде в хотела. Този турнир и особено утрешният мач ще ни помогнат да се подготвим за Лигата на нациите. Очаква ни труден мач. Ще направим всичко възможно да запазим традицията България да няма загуба от този съперник. След мачовете със Сърбия и Унгария имаше много позитиви. С Танзания на моменти видяхме това, което искахме. Не изиграхме най-добрия си мач. Имаше моменти, в които не играехме добре. Важно е критиките да се базират на факти. Организацията тук е перфектна. Условията, които ни предоставиха са едно от нещата, заради които приехме да дойдем", продължи треньорът. 

"Имаме още хора, които имат умора. Ще преценим на тренировката дали можем да ги използваме. Но няма да бягаме от предния състав. Искаме всеки мач да показваме по-добро лице. След позитивните отзиви след Унгария и Сърбия, срещнахме противник, който само може да ни навреди. Мачът си вървеше спокойно, спокойно. Сигурен съм, че ще подходим различно в утрешния мач", каза още националният селекционер.

"Теренът ще е по-добър. Азербайджан заслужава уважение, много от футболистите им играят в "Карабах", знаем как се представиха срещу "Байер" (Леверкузен). Трябва да сме максимално фокусирани. Липсваше ни предния път самочувствие във владеенето на топката. Утре трябва да подобрим това. Трябва по най-бързия начин да си взимаме топката", завърши Илиан Илиев. 

Четете още

РАЗГЕЛЕ! България с първа победа след 492 дни, надвихме Танзания с мъка

РАЗГЕЛЕ! България с първа победа след 492 дни, надвихме Танзания с мъка

Десподов: Самочувствието ни отдавна е смачкано

Десподов: Самочувствието ни отдавна е смачкано

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама