Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17453414 www.bgdnes.bg

РАЗГЕЛЕ! България с първа победа след 492 дни, надвихме Танзания с мъка

След 492 дни, или 11 мача без успех, българският национален отбор най-накрая постигна победа. Тимът на Илиан Илиев надви Танзания с 1:0 в своя първи мач от приятелския турнир FIFA Series 2024 на стадион "Далга Арена" край Баку, Азербайджан.

Успехът дойде след великолепен гол от фал на Кирил Десподов в 52-ата минута, като топката срещна горната греда и влетя в мрежата. Резултатът не се промени до края на срещата въпреки натиска на африканския ни съперник. Танзания удари и по една греда в двете полувремена.

Реклама

Последният успех на "лъвовете" датира от края на 2022 г., когато победен бе Кипър с 2:0 отново в контрола. През цялата 2023 година под ръководството на бившия вече селекционер Младен Кръстаич българският национален отбор не записа нито един успех. Победата бе първа и за Илиев като треньор на представителния тим. Под негово ръководство през есента направихме 2:2 с Унгария и 2:2 със Сърбия.

"След толкова време беше наистина изключително тежко психологически да изиграем този мач, тъй като трябваше да победим на всяка цена. Получи се това, което прогнозирахме преди мача. Поздравления за усилията. Важно беше да победим. Получи се по трудния начин. Имам много резерви към самочувствието, когато държим топката. Няма време да работим, тъй като лагерите са къси. С повече разговори трябва да даваме самочувствие. Когато мачът не е в нашия контрол, всичко може да се случи. Надяваме се, че най-после играчите ще се успокоят. И миналата година играхме срещу отбори, които мислихме, че ще победим протоколно. Това трупаше напрежение. Надявам се да спадне напрежението. Някои играчи показаха умора. Може би ще направим промени за следващия мач, за да сме по-свежи, тъй като ще срещнем по-добър противник. Изискваме малко повече, тъй като знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да контролираме повече мачовете. Не трябва да оставяме топката на противника. Знам, че африканските отбори обичат да държат топката, нищо че не правят някакви страхотни неща с нея. Искаме да притесняваме повече противника", коментира Илиев веднага след срещата. В понеделник от 18 часа ще премерим сили и с домакините от Азербайджан.

Четете още

България е фаворит срещу Танзания и Азербайджан

България е фаворит срещу Танзания и Азербайджан

Скандал в Танзания заради национали

Скандал в Танзания заради национали

Карък за националите в Баку

Карък за националите в Баку

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама