Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17523769 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София излиза без капитаните срещу "Левски"

ЦСКА-София остава без първите си двама капитани за предстоящите дербита с "Локомотив" (Пд) и "Левски".

При победата с 1:0 над "Локо" (Сф) Амос Юга получи деветия си жълт картон от началото на сезона и е наказан за следващите два мача. Титулярният капитан Юрген Матай все още се възстановява от мускулна контузия и шансовете му да е напълно готов за дербито с "Левски" са минимални.

Реклама

Той със сигурност ще пропусне мача в сряда с "Локо" (Пд), като има малка вероятност да се завърне в групата за "сините". Дори и това да се случи, Матай най-вероятно няма да започне като титуляр. Нидерландецът се завърна в игра през тази година, след като бе извън терените в продължение на 7 месеца заради тежка контузия. Той отново получи травма в мача с "Берое" и от щаба на "червените" не искат повече да поемат никакви излишни рискове с него.

Треньорът Нестор Ел Маестро призна, че Амос Юга ще липсва на отбора в следващите два мача. Африканецът можеше да пропусне само една среща, ако си бе изкарал директен червен картон срещу "Локо", но от ЦСКА-София не са правили подобни сметки.

"Ще бъде трудно без Юга - каза Ел Маестро. - Имаме добър състав и ще го заместим. Ситуацията при неговия картон не беше ясна, но трябва да приемем решението на съдията". Сърбинът бе запитан дали не е било по-добре Юга да си изкара червен картон, за да пропусне само един мач. "Честно казано, не. Това са твърде много сметки", отговори треньорът.

Така Ел Маестро най-вероятно ще трябва да избира нов капитан за "Левски". Очаква се за мача със "сините" в игра да се завърне Иван Турицов, но той едва ли ще сложи лентата. Защитникът бе капитан през част от миналия сезон, но влезе в конфликт с феновете. Заради това ръководството реши да му отнеме лентата.

Има вероятност срещу "Левски" вратарят Густаво Бусато да изведе отбора като капитан. Бразилецът е в ЦСКА-София вече пета година и отдавна е доказал лоялността си към клуба.

"Бусато е най-добрият вратар в първенството", каза за него Ел Маестро след победата над "Локо" (Сф). Друг вариант за капитан е Тобиас Хайнц, но норвежецът загуби формата си от началото на сезона. Според фенове той има сериозни проблеми с алкохола и хазарта. В момента Хайнц също се възстановява от контузия, но почти сигурно ще е готов за дербито с "Левски".

Четете още

ЦСКА-София изгуби капитана си за дербито с "Левски"

ЦСКА-София изгуби капитана си за дербито с "Левски"

БФС уволни ергенката Виктория

БФС уволни ергенката Виктория

ЦСКА отстрани с мъка "Арда" за Купата, Ел Маестро трепери за поста си

ЦСКА отстрани с мъка "Арда" за Купата, Ел Маестро трепери за поста си

Пот се лее в ЦСКА на празниците

Пот се лее в ЦСКА на празниците

Реклама
Реклама
Реклама