Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17550766 www.bgdnes.bg

Гонзо реже заплатите в БФС

Новият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо ще намали заплатите на част от служителите в централата в Бояна. Легендата на "Левски" събра Изпълкома на първото си заседание като шеф на българския футбол.

"Ръководство на футболния съюз работи по оптимизиране на разходите за заплати  - обявиха от БФС. - Заради неудовлетворителни резултати към момента са освободени над 10 служители на федерацията."

Реклама

В ход е също така реорганизация с цел постигане на оптимална ефективност и редуциране на разходите. Проведени са срещи с персонала на ключови позиции във федерацията. Анализирано е представянето при изпълнение на служебните задължения и са поставени конкретни цели и срокове на изпълнение, които следва да бъдат периодично ревизирани.

Шефът на УЕФА кани Иванов на среща

Президентът на УЕФА Александър Чеферин лично е изпратил покана за среща към новия президент на БФС Георги Иванов-Гонзо. Двамата ще обсъждат българския и европейския футбол на високо ниво следващия месец. Освен това Гонзо ще представя за първи път БФС и на 74-тия конгрес на ФИФА, който ще се проведе в Тайланд на 17 май. Получени са и официални покани за присъствие на финала на Шампионската лига в Лондон на 1 юни и финала на Евро 2024 в Берлин на 14 юли.

Вчера новият Изпълком на футболната централа проведе първото си заседание на базата в Бояна. От БФС дадоха отчет за дейността си след конгреса миналия месец, когато Георги Иванов разби конкуренцията в лицето на Димитър Бербатов и неговия екип.

Според доклада на футболния съюз националните ни отбори търпят възход в представянето си. "Отчита се осезаемо израстване в представянето на младежкия, юношеските и девическите отбори на България. Позитивна е и оценката за работата в представителния ни тим и изявите му в новия турнир FIFA Series, като съществена заслуга за това има селекционерът Илиан Илиев", казват от БФС.

Новото ръководство потвърди намерението си за съвместна работа с държавните институции. Предвижда се и създаване на специална комисия съвместно с властите.

"БФС ще инициира работни срещи с представители на държавните власти - обявиха от Бояна. - В дългосрочен план се предвижда създаване на специална комисия, чрез която БФС и държавата да работят съвместно за създаването и развитието на цялостна визия за футбола и модернизация на футболната инфраструктура у нас."

Сред дългосрочните цели на БФС е и основаването на фондация, която да работи с легендите на българския футбол и да ги подпомага след края на активната им спортна кариера. Предвижда се и създаването на изцяло обновен сайт на БФС, както и такъв, съдържащ подробна информация за всички първенства и турнири.

Четете още

Първата жена, шеф във футбола ни: Гонзо ще се разграничи от досегашното управление на БФС

Първата жена, шеф във футбола ни: Гонзо ще се разграничи от досегашното управление на БФС

БФС уволни ергенката Виктория

БФС уволни ергенката Виктория

Реклама
Реклама
Реклама