Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17570736 www.bgdnes.bg

Последен шанс за Ел Маестро в ЦСКА

Загуба срещу "Левски" ще доведе до сериозни катаклизми в "червения" клуб

Нестор Ел Маестро получава последен шанс да остане треньор на ЦСКА. Сърбинът ще изведе утре "червените" в дербито с "Левски" на Националния стадион, като това може да се окаже последният му мач начело на отбора. След загубата с 1:2 и трагичната игра срещу "Локомотив" (Пд) специалистът бе привикан на среща от шефовете на клуба. След нея Ел Маестро запази поста си, но доверието на ръководството към него вече е почти нулево. Сърбинът се брои за един от любимците на големия шеф Гриша Ганчев, но по никакъв начин не убеждава, че заслужава да води ЦСКА. До този момент Ел Маестро не е спечелил нито едно дерби срещу водещите отбори "Лудогорец" и "Левски", а след поражението от "Локо" титлата отново изглежда мираж. Сърбинът със сменено име успя да настрои допълнително публиката срещу себе си след провала срещу "черно-белите".

"Под нивото ми е да коментирам виковете оставка", каза надменно треньорът след поражението и вбеси феновете.

Реклама

Загуба от "Левски" ще доведе до сериозни катаклизми в клуба. Феновете отдавна искат оставката на Ел Маестро и отново са крайно недоволни от управлението на любимия им клуб. Загуба в дербито може да доведе не само до изгонването на Ел Маестро, но и до други сериозни промени в управлението на клуба. Срещу сърбина са настроени и легендите на клуба, които също са тотално разочаровани.

Феновете настояват някой да поеме отговорност за състоянието на ЦСКА, а треньорът отдавна е обект единствено на подигравки. Запалянковците сравняват Ел Маестро с анимационния герой Мегаум заради огромното му самочувствие и неоправдани претенции. Доверието към ръководството също е изключително ниско въпреки старта на реконструкцията на "Армията".

"Всичко или нищо! - казаха от Сектор "Г" преди дербито. - Искаме победата. Искаме тези хора, които въпреки че са подлагани на брутални психологически мъчения, гледайки всеки един мач "играта" на любимия си отбор на стадиона, да си тръгнат щастливи от "Васил Левски". Искаме тези на терена и скамейката да оправдаят присъствието си.

И не на последно място искаме най-накрая някой в ЦСКА да поеме отговорност за всичко случващо се и да намери топките си, решавайки проблема. Защото накрая ще го решим ние. Така, както трябва! За това мислете му, времето за оправдания приключи отдавна! И проклети да сме, ако строежът на новия стадион, който в момента се използва като удобно оправдание да не се търси отговорност за нищо, позволи да приемем за даденост провалите и аматьорщината, които се повтарят от сезон на сезон... на сезон."

В неделното дерби ЦСКА може да излезе без нито един българин в титулярния състав. Централният защитник Християн Петров получи контузия в глезена при загубата от "Локо" и най-вероятно няма да успее да се възстанови за мача. Неговите колега в отбрана Иван Турицов и Мартин Стойчев също са с травми, като вторият дори може да претърпи операция. Халфът Станислав Шопов започна като титуляр срещу "Локо", но се представи много слабо и почти сигурно ще седне на пейката за сметка на Тобиас Хайнц. Почти сигурно капитан на ЦСКА в дербито ще е бразилският вратар Густаво Бусато, тъй като защитникът Юрген Матай все още се възстановява от травма.

Четете още

Христо Порточанов ИЗРИГНА: Днешните футболисти са сламени човечета!

Христо Порточанов ИЗРИГНА: Днешните футболисти са сламени човечета!

Почти пълен стадион на "Левски" - ЦСКА

Почти пълен стадион на "Левски" - ЦСКА

Баджанаците в действие! Божинката и Ники М. купонясват заедно (ВИДЕО)

Баджанаците в действие! Божинката и Ники М. купонясват заедно (ВИДЕО)

Реклама
Реклама
Реклама