Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17551527 www.bgdnes.bg

Почти пълен стадион на "Левски" - ЦСКА

Около 30 000 фенове се очакват на голямото дерби в българския футбол между "Левски" и ЦСКА. До вчера следобед вече бяха продадени над 20 000 билета, като тези за феновете на "сините" са почти изчерпани. Сектор "А" бе напълно разпродаден още преди няколко дни, а за "Б" са останали ограничен брой пропуски.

До този момент привържениците на "Левски" са много по-активни и са изкупили около 15 000 билета, докато тези на "червените" около три пъти по-малко. Въпреки това феновете на ЦСКА се активизираха и се очаква да изпълнят сектор "Г" и голяма част от "В". Традиционно запалянковците на "армейците" предпочитат да купуват билети в последните дни преди дербито. За мача са пуснати общо точно 35 875 пропуска, а големият интерес ще докара и сериозни приходи в касата на символичните домакини от "Левски". По груби сметки клубът от "Герена" ще изкара над 400 000 лева от билети. Отделно около 2000 души ще влязат на стадиона с абонаментни карти. Приблизително 30 000 души имаше и на есенното дерби между двата гранда, завършило 1:1.

Реклама

Двете агитки вече усилено се готвят за шоу на трибуните. Феновете на ЦСКА се похвалиха, че сами са събрали над 13 800 лева за две хореографии в "Г" сектор. Ултрасите на "червените" обещават и допълнителна изненада по време на мача. Този път феновете няма да повторят шествието си от "Кравай" край НДК до стадиона. Те традиционно ще се събират около Орлов мост и близката улица "Иван Асен".

Феновете на "Левски" най-вероятно отново ще тръгнат организирано за мача от булевард "Тодор Александров", където се намира магазинът на Националния клуб на привържениците.

Четете още

Време е за дербита: Кой ще спечели битката - "Левски" или ЦСКА-София?

Време е за дербита: Кой ще спечели битката - "Левски" или ЦСКА-София?

ЦСКА-София излиза без капитаните срещу "Левски"

ЦСКА-София излиза без капитаните срещу "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама