Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17589598 www.bgdnes.bg

Треньорът Николай Костов губи доверие на "Герена"

Играчите и част от ръководството недоволстват

Треньорът Николай Костов започва да губи доверието в "Левски" след неудачните игри в последно време, научи "България Днес". "Сините" загубиха катастрофално от "Лудогорец" и ЦСКА-София в последните два кръга.

Преди това, макар да побеждаваха, "сините" не играеха добре в повечето от мачовете си. Прави впечатление и отчайващата им физическа подготовка. Вина за нея има един от помощниците на Костов - Тимур Скорих.

Реклама

Част от играчите вече започват да мрънкат. Те не разбират защо Костов държи на един стил, който видимо им е труден за изпълнение. Не са доволни и от това, че още в 60-ата минута на двубоите са "гроги". Особено философските речи на Костов също не се нравят особено на футболистите. Така специалистът е на път да загуби изцяло доверието на играчите си. Особено след някои негови изказвания против част от тях пред шефовете. Един, от които е Николай Михайлов, който е с огромна тежест в съблекалнята. Най-вероятно ще стане и спортен директор след края на сезона.

На този етап смяна на треньора не е дискутирана на "Герена". Той все още се радва на подкрепата на собственика Наско Сираков. Легендата на "сините" и вчера беше в съблекалнята на отбора, за да успокои тима след загубата от ЦСКА-София. За разлика от Сираков други членове на ръководството вече са на мнение, че Костов не е точният човек за "Левски".

Изключително важен за отбор и треньор е следващият мач с приятната изненада на първенството "Черно море". Нов неуспех на "сините" вече ще разклати стола на специалиста.

Ясно е едно, той няма сам да подаде оставка. Костов вече си прави планове за следващия сезон и какви футболисти ще привлича. Но пък според източници на "България Днес" разговорите за нов негов договор ще бъдат временно замразени.

Четете още

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

ЦСКА-София удари "Левски" с 2:0, вратарска грешка повали "сините"

ЦСКА-София удари "Левски" с 2:0, вратарска грешка повали "сините"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама