Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17635742 www.bgdnes.bg

Синята мъка няма край! Трети пореден резил за "Левски"

"Левски" загуби трети пореден мач с поне два гола разлика. След фиаското с "Лудогорец" (1:5) и ЦСКА-София (0:2), сега и "Черно море" разкри "сините" посредствени футболисти на треньора Николай Костов. Попаденията за 3:1 на "Тича" реализираха Исмаил Иса (40), Рикардиньо (51), Андреяс Калкан (67) и Атанас Илиев (81).

Напрежението ескалира след последния съдийски сигнал. Част от агитката на "сините" опита саморазправа с играчите. Ултраси опитаха да съблекат фланелката от капитана Цунами. Полицията арестува фенове, а те отвърнаха с хвърлени бомби и викове "Оставка".

Реклама

Наглостта на треньора на "Левски" Николай Костов обаче няма край. След срама срещу големия враг ЦСКА той заяви, че поема отговорност, но не стана ясно точно как. Сега пък хвърли вината върху играчите си.

"Левски" отстъпи днес, защото получихме втория гол. До него имахме добро представяне, имахме добри взаимодействия и внезапни атаки, които всяваха паника в началните минути на второто полувреме. Очаквах да вкараме втори гол и да спечелим. Противникът се възползва от грешките, а ние ги правим, но това е играта, няма игра без грешки. Някакъв феномен се случва всички наши грешки тази година да се наказват с гол. Мисля, че бяхме много добре физически, но в този момент, когато бяхме по-добри, сгрешихме и то в центъра на терена. Контролирахме играта и очаквахме да вкараме втори гол. Получихме гол и всички се промени. В последните 15 минути "Черно море" беше просто по-добрият отбор. Имаме на кого да разчитаме, просто такива се решенията за смените, за които няма да обяснявам сега. Няма как да кажа на "Черно море" да изиграем още един мач, за да видя как ще изглеждаме с основните си централни защитници. Трябва малко да се замислим, че определени играчи играят без необходимото самочувствие. Тези играчи нямат необходимото самочувствие да играят в такива важни срещи. Не знам защо, вие ми дайте отговор. Следващият въпрос, защото циклим на едно място", бяха думите на Костов.

"Напрежение има цяла година, работим под напрежение. Ще излезем от тази ситуация. Имаме подкрепата на феновете. Може би имаме разбирането от определена публика, която разбира нашето състояние и игрово, и финансово, и всякакво. Не съм видял напрежение след края на мача. На феновете искам да кажа, че имаме много добри млади футболисти, развиваме отбора си, имаме план как да излезем от ситуацията, но така се случва, че не можем да преодоляваме нашите противници", заяви Костов.

Старши треньорът на "Черно море" Илиан Илиев посвети успеха с 3:1 над "Левски" на шофьора на отбора, който има здравословен проблем.

"Искам да честитя на футболистите, на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Тази победа е за нашия шофьор Неделчо, който има здравословни проблеми и се надяваме да се изчистят и скоро да е пак при нас", сподели Илиан Илиев.

"Левски" имат футболисти, ако ги оставиш да играят, могат да ти създадат проблеми, правят ротации в предни позиции и успяха да ни затруднят. Радвам се, че успяхме да използваме проблемите им в защита. Изиграхме мача, както го бяхме планирани."

Четете още

ВТОРИ ШАНС! Иван Андонов пак ще пази "синята" врата

ВТОРИ ШАНС! Иван Андонов пак ще пази "синята" врата

"Левски" без защита на "Тича"

"Левски" без защита на "Тича"

Реклама
Реклама
Реклама