Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17647002 www.bgdnes.bg

Ел Маестро си тръгва от ЦСКА със 100 000 евро неустойка

Нестор Ел Маестро за втори път си тръгва с тлъста неустойка от ЦСКА. Ръководството на "червените" най-накрая уволни сръбския треньор със сменено име, но това няма да излезе евтино на клуба.

По неофициални информации заплатата на Ел Маестро при "червените" е в размер на 30 000 евро месечно, а неустойката при предсрочно освобождаване още около 100 000 евро. Той изкара около девет месеца на поста и си тръгва с доста добри приходи в банковата сметка, въпреки че тотално се провали в работата си.

Реклама

Феновете отдавна искаха неговата оставка, а чашата за ръководството преля след домакинската загуба с 1:2 от "Пирин". След нея ЦСКА тотално загуби надежди за спечелване на титлата на България, след като разликата с "Лудогорец" вече стана огромна. Въпреки това Ел Маестро се превърна в чуждестранния треньор с най-много мачове в историята на ЦСКА. В двата си периода начело на тима той записа общо 59 двубоя, задминавайки далеч по-обичания от феновете Миодраг Йешич. При втория си престой Нестор изведе "червените" в 31 срещи, в които стигна до 20 победи, 5 равенства и 6 поражения.

След уволнението си през 2019 г. самият Ел Маестро се похвали, че си тръгва чувствително по-богат. "Не е безплатно да уволниш някого - струва пари. А колко струва, винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес", каза треньорът малко преди освобождаването си. Няколко седмици по-късно наставникът призна, че си е тръгнал с добра неустойка. "Подписах договор през лятото и ми платиха много пари, за да съм начело. Сега ми платиха много пари, за да не водя повече отбора. Няма проблем за мен", доволно коментира Нестор пред словашки медии.

Сърбинът отново не демонстрира излишни сантименти и ще прибере всичко, което е заложено в договора му. Заедно с него си тръгват брат му Никон ел Маестро и другият помощник Александър Гицов, а треньорът на вратарите Стоян Колев запазва работата си.

Ръководството този път се съобрази с желанието на феновете и назначи за старши треньор Стамен Белчев, който върши много добра работа с втория отбор на "червените". Негов помощник ще бъде Анатоли Нанков. Белчев ще остане на поста си и през следващия сезон, ако спечели Купата на България. Утре ЦСКА посреща "Ботев" (Пд) в първи полуфинал на стадион "Васил Левски".

Четете още

Ники Кънчев изригна: Добре, че ЦСКА уволни Ел Нестор!

Ники Кънчев изригна: Добре, че ЦСКА уволни Ел Нестор!

КРАЙ! ЦСКА-София уволни Ел Маестро

КРАЙ! ЦСКА-София уволни Ел Маестро

Последен шанс за Ел Маестро в ЦСКА

Последен шанс за Ел Маестро в ЦСКА

Дуци Симонович заяде псевдонима Ел Маестро

Дуци Симонович заяде псевдонима Ел Маестро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама