Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17696195 www.bgdnes.bg

От "Локо" (Сф) се молят: Балъков, спаси ни!

58-годишната легенда се съгласи да поеме "железничарите" за плейофите

Спасение в елита на българския футбол! Такава задача е поставена пред Красимир Балъков от ръководството на "Локомотив" (София). "България Днес" научи, че героят от САЩ '94 се е съгласил да поеме столичните "железничари". Той ще води тима в оставащите пет мача от финалните плейофи в първенството на Първа лига.

Краси ще замени досегашния треньор на "Локо" Данило Дончич. Под ръководството на сърбина резултатите на тима бяха доста колебливи. В групата на изпадащите попадат 6 отбора, които ще се борят за оцеляване. Последният "Етър" вече се прости с шансовете си. "Локомотив" обаче ще води ожесточена битка за спасението си с "Ботев" (Враца), "Хебър", "Пирин" и "Берое". Последните два тима в крайното класиране изпадат директно, а 14-тият ще играе бараж срещу третия от Втора лига.

Реклама

"България Днес" потърси за коментар Балъков, който потвърди новината. 58-годишната легенда разпускаше в днешния неделен ден с турнир по голф. Очаква се той да седне на треньорската скамейка още следващия уикенд. Ако успее да спаси "червено-черните", то със сигурност ще му бъде предложен договор и за следващия сезон в Първа лига.

Не е ясно обаче кой ще е собственик на отбора тогава. Настоящият бос Иван Василев смята окончателно да се оттегли след края на сезона заради здравословни проблеми. На него му предстои операция в Германия и футболът остава на заден план, обяви наскоро самият той.

Балъков за последно бе наставник на друг столичен тим - "Септември", през миналата година. В кариерата си Краси е водел още тимовете на "Грасхопър", "Санкт Гален", "Черноморец" (Бс), "Хайдук" (Сплит), "Кайзерслаутерн", "Литекс", "Етър", ЦСКА 1948, както и националния тим на България.

Четете още

Собственикът на столичните "железничари" Иван Василев: Поболях се покрай "Локо", оставям клуб без дългове

Собственикът на столичните "железничари" Иван Василев: Поболях се покрай "Локо", оставям клуб без дългове

Балъков поема "Локо" (София)

Балъков поема "Локо" (София)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама