Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17666381 www.bgdnes.bg

Собственикът на столичните "железничари" Иван Василев: Поболях се покрай "Локо", оставям клуб без дългове

Босът на "червено-черните" се оттегля, италианци искат акциите

Новият собственик на "Локомотив" (Сф) ще наследи клуб без никакви дългове, което рядко се случва в българския футбол. Досегашният бос Иван Василев смята окончателно да се оттегли след края на сезона заради здравословни проблеми. На него му предстои операция в Германия и футболът остава на заден план. Василев на няколко пъти обмисляше напускане на клуба в последните години, но в крайна сметка продължи да издържа "железничарите".

"Който дойде след мен, ще вземе клуб без никакви дългове, само с активи - коментира бизнесменът пред "България Днес". - Нямаме задължения към НАП, към други институции, към доставчици, към хотели. Остават и всички инвестиции на стадиона, който беше в трагично състояние, когато дойдох."

Реклама

През последните години собственикът влезе в конфликт с част от феновете и вече не стъпва на мачовете на отбора. Най-голямата обида за него бяха обвиненията, че е участвал в уреждане на мачове. Тогава агитката опъна транспарант с надпис: "Иване, не те ли е срам? Господ гледа!". Василев прие много тежко обидите от феновете на клуба, в който е израснал и е бил футболист още през 70-те години на миналия век.

"Обидата е много голяма - казва Василев. - Всичко направих заради тези хора, а те очерниха името ми. В България знаем само да плюем. Поболях се покрай "Локомотив". Само давам пари и в замяна получавам такова отношение. От телевизионни права изкарваме по-малко, отколкото са глобите заради феновете."

Василев възроди фалиралия "Локомотив" преди 9 години и успя отново да го превърне във фактор в българския футбол. "Железничарите" започнаха от аматьорските групи и извървяха пътя до Първа лига.

В последните дни се появиха информации, че италианци могат да поемат управлението на "Локомотив". Те са водени от бившия треньор на "Берое" Густаво Арголаса, който има сериозни връзки във футбола на Апенините. При този сценарий Арголаса най-вероятно ще стане треньор на отбора.

Четете още

СТАРА СЛАВА: "Лъвовете" разкъсват Италия на Евро '68

СТАРА СЛАВА: "Лъвовете" разкъсват Италия на Евро '68

"Локо" (Сф) излиза с третия вратар срещу ЦСКА

"Локо" (Сф) излиза с третия вратар срещу ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама