Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17782158 www.bgdnes.bg

Гриша Ганчев възражда "Литекс"

Бизнесменът се връща в ранчото си в село Микре, целта пред "оранжевите" ще е завръщане в елита

"Литекс" да се завърне в Първа лига и отново да атакува шампионската титла! Това е голямата мечта на бизнесмена Гриша Ганчев, който официално се раздели с акциите си в ЦСКА-София. Милионерът има голям сантимент към "оранжевите", като по време на неговото управление те станаха 4 пъти шампиони на страната и четири пъти взеха националната купа.

Реклама

Пред свои близки Ганчев е заявил, че няма да се оттегли напълно от футбола, а ще продължи да помага на клуба от Ловеч. Той ще прави всичко единствено от любов към отбора и без да търси финансови облаги. Доскорошният бос на ЦСКА смята да прекарва по-голямата част от времето си в своето огромно ранчо в родното му село Микре, Ловешко.

През 2016 година Гриша Ганчев реши да преименува "Литекс" на ЦСКА-София и да премести седалището на клуба на стадион "Българска армия". И все пак не изостави напълно ловешкия футбол. Той купи лиценза на аматьорския "Ботев" (Луковит) и прекръсти този клуб на "Литекс", който продължи да се състезава във второто ниво на българския футбол, където е и до днес. 

Към момента, 4 кръга преди края на сезона, "оранжевите" заемат десетата позиция с актив от 41 точки. Тимът все още не е гарантирал и на теория оставането си в групата, но това е въпрос на дни. Шанс за изкачване в елита още тази година вече не съществува. Затова пък от следващата кампания Ганчев е амбициран да направи здрава селекция, която да гони задължително едно от първите две места във Втора лига и задължително завръщане в елита.

Гриша и синът му Данаил обявиха, че прехвърлят безвъзмездно акциите си в ЦСКА-София на "Националния фонд за спорт, култура, изкуство и наука". Зад това дружество стоят братята милиардери Валтер и Георги Папазки, които са хазартни босове. Те възнамеряват да привлекат Любослав Пенев като старши треньор на "червените" от новия сезон, а легендата Димитър Бербатов да получи голям директорски пост.

Вчера се появиха информации, че Гриша Ганчев може да подаде ръка на елитния "Пирин", като се включи във финансирането му. На този етап обаче потвърждение на това няма.

Четете още

Валтер Папазки е новият бос на ЦСКА-София

Валтер Папазки е новият бос на ЦСКА-София

Спрягат Бербо за президент, Любо за треньор в ЦСКА-София

Спрягат Бербо за президент, Любо за треньор в ЦСКА-София

БОМБА! Гриша Ганчев и синът му Данаил вече не са собственици на ЦСКА-София

БОМБА! Гриша Ганчев и синът му Данаил вече не са собственици на ЦСКА-София

Треньорът на ЦСКА Ел Маестро чака уволнение и неустойка

Треньорът на ЦСКА Ел Маестро чака уволнение и неустойка

Реклама
Реклама
Реклама