Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17239080 www.bgdnes.bg

Треньорът на ЦСКА Ел Маестро чака уволнение и неустойка

"Червените" вече търсят заместник на провалилия се сърбин

Нестор Ел Маестро е много близо до уволнение от ЦСКА. Неговият отбор за пореден път игра изключително слабо и логично загуби с 0:1 гостуването си на "Черно море". След мача "червената" агитка изпрати сръбския треньор с викове "оставка". По всичко личи, че дните на Ел Маестро в отбора са преброени и освобождаването му е само въпрос на време. Шефовете на клуба вече търсят варианти за негов заместник, но в средата на сезона е трудно да се намери свободен качествен специалист. Пожарният вариант отново е Стамен Белчев, който в момента е начело на втория отбор на ЦСКА. Българският специалист вече води "червените" преди време и под негово ръководство тимът изглеждаше далеч по-добре в сравнение със сегашното си състояние. Има вероятност Белчев да поеме отбора временно до края на сезона, след което да бъде назначен нов треньор. От ЦСКА отново предпочитат да наемат чужденец, но в момента вариантите са ограничени.

Самият Ел Маестро няма никакво намерение да подава оставка. Сърбинът не се трогна от недоволството на публиката и планира да води отбора и в предстоящия четвъртфинал за Купата срещу "Берое" в сряда. "Оставка ли? Много съм мотивиран да върша работата си така, както трябва - каза Ел Маестро. - Предстои ни четвъртфинал, който смятам, че ще спечелим и ще стигнем до полуфинал за Купата на България. От нашата неизгодна позиция ще упражним натиск на отборите, които са по-горе от нас в класирането. Благодаря на феновете, които ни подкрепят. Да им кажа, че ние също сме разочаровани от резултата".

Неуспешният експеримент с Ел Маестро няма да струва евтино на ЦСКА, тъй като сърбинът държи на солена неустойка. Той вече мина през този път - през 2019 г. Нестор бе уволнен от Гриша Ганчев след няколко месеца работа в ЦСКА. "Не е безплатно да уволниш някого - струва пари. А колко струва, винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес", каза малко преди освобождаването му тогава Ел Маестро. Няколко седмици по-късно наставникът се похвали, че си е тръгнал с добра неустойка. "Подписах договор през лятото и ми платиха много пари, за да съм начело. Сега ми платиха много пари, за да не водя повече отбора. Няма проблем за мен", доволно коментира Нестор пред словашки медии. Сърбинът е най-добре платения треньор в Първа лига. По неофициални информация той прибира над 20 000 евро на месец.

Четете още

ЦСКА-София се удави в Черно море, Каранга за малко да набие съдията

ЦСКА-София се удави в Черно море, Каранга за малко да набие съдията

ЦСКА-София лек фаворит срещу "Черно море"

ЦСКА-София лек фаворит срещу "Черно море"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама