Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17827374 www.bgdnes.bg

Първа лига остава със 16 отбора, промяна в плейофите

Първа лига ще остане с 16 отбора, но първенството ще претърпи леки промени. Това обяви изпълнителният директор на ЦСКА-София Филип Филипов след срещата между представители на професионалните клубове, БФС и ПФЛ.

"Първа лига остава 16 отбора - заяви той. - От БФС ще обяснят какви ще са промените, по-леки ще са. Важното е да има конкуренция и качество в първенството, за да се подобрява нивото на клубовете. Ползотворна беше срещата, хубаво е по-често да има такива, за да се решават проблемите на всички клубове. Голямата дискусия беше за формата на първенството. Колко отбора да бъде, под каква форма да се провежда, както и форматът на Втора лига. Броят на чужденците не се е коментирал. Няма как да се ограничи на отборите колко чужденци трябва да използват, не е правилно."

Основните предложения за промени са във формата на плейофите. Идеята е първата шестица да бъде преструктурирана на четворка, която да се бори за призовите места и евротурнирите. Следва втора четворка, която да спори за петото място, което да дава право на участие на бараж за Европа. Накрая се формира осмица, в която отборите да се борят за спасение.

Предложенията предстои да бъдат обсъдени и гласувани по време от Изпълкома на БФС.

Четете още

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Започва битката за Европа

Започва битката за Европа

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама