Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17810467 www.bgdnes.bg

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Шефът на БФС свиква сбирка на клубовете утре

Като президент на БФС Георги Иванов-Гонзо си е поставил амбициозни цели, но е в състояние да ги изпълни. В това е уверен някогашният треньор на нападателя в "Левски" Георги Василев-Гочето.

В сряда в Националната футболна база в Бояна Иванов е поканил на среща представители на професионалните клубове. С тях ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския футбол - промени в нормативните документи, календара за сезон 2024/25, форматите на Първа и Втора лига и други. Сред поставените задачи Георги Иванов говори за развитието на детско-юношеските школи, ограничаването на чуждестранните играчи, строежа на стадиони, работата по възпирането на футболното хулиганство, както и развитието на националните отбори.

Реклама

"Гонзо винаги е имал силен

характер и не се е плашел да работи за постигането на целите, които си е поставял - коментира единственият треньор, печелил титли с три отбора у нас. - Бих искал да съм предпазлив в прогнозите си, доколко ще успее да изпълни целите си, защото това не зависи само от него, а от много фактори. Но аз го наблюдавам отдавна и виждам развитието му и след края на състезателната кариера. Той натрупа опит като ръководител и в клубове, както и в БФС в последните години, запознат е отвътре с процесите във футбола ни. Трябва да си подбере и хората, с които да работи, които гледат в същата посока като него.

Но ще трябва време, разбира се. Дано и феновете го осъзнаят, защото работата с юношите ще даде резултати в мъжкия футбол след години. Няма как да бъдат намалени чужденците в клубните ни отбори, освен с качествени наши млади футболисти, това е истината.

Колкото до стадионите и базите, БФС трябва да работи усилено с държавата и общините, защото нито той, нито клубовете имат възможността да се справят с този проблем."

Четете още

Сръбски модел за футбола налага Гонзо

Сръбски модел за футбола налага Гонзо

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Гонзо ШОКИРА: Хаос и безвремие царят в БФС, имаме три Изпълкома

Синът на Гонзо спря с футбола

Синът на Гонзо спря с футбола

Уволнената от Гонзо ергенка Виктория ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО, намеси "Лудогорец"

Уволнената от Гонзо ергенка Виктория ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО, намеси "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама