Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17945869 www.bgdnes.bg

Илия Груев класира "Лийдс" в мач за половин милиард лева (СНИМКИ)

*Първи гол за полузащитника на Острова

*Нямаме търпение да излезем на "Уембли", заяви българският национал

Англия се прехласва по българския национал Илия Груев! 24-годишният полузащитник отбеляза първия си гол с екипа на "Лийдс", и то в какъв момент! Той откри резултата в 7-ата минута на плейофа срещу "Норич", спечелен с 4:0. Така йоркширци се класираха за най-скъпия мач във футбола. 

Финалният двубой за влизане във Висшата лига ще се играе на митичния стадион "Уембли" на 26 май. Победителят си гарантира не само срещи на най-високо ниво с топ отборите на Острова, но и приходи в размер на 200 милиона паунда, или иначе казано почти половин милиард лева. Съперник на "Лийдс" е победителят от другия полуфинал между "Саутхямптън" и "Уест Бромич", който е довечера от 22:00 часа. 

Реклама

Победата на "Лийдс" е най-изразителната в плейофите от 2000 г. насам. Тогава "Барнзли" пречупва "Бирмингам" със същия резултат. Илия Груев коментира дебютния си гол в Англия. 

"Моят гол беше в началото на мача. Знаех, че вратарят очакваше друго, така че си помислих, че ще опитам да стрелям и топката влезе във вратата. Хубаво е да вкараш в толкова важен мач. Всеки можеше да чуе атмосферата. Нямаме търпение да отидем на "Уембли". Беше много важно да направим такова представяне на полуфинала. Сега, разбира се, сме по-уверени, защото последната седмица не беше лесна за нас. Показахме характер в този важен момент, показахме и качествата си", радостен е българският национал. Мениджърът на "Лийдс" Даниел Фарке похвали играчите си. 

"Много комплименти за моя млад отбор. Бях малко притеснен, защото напрежението беше върху нас след първия мач. Момчетата се представиха по перфектен начин. Трябваше да вкараме повече голове, ако съм наистина честен."

В една от най-големите фенгрупи на "Лийдс" във фейсбук се скъсват да хвалят нашето момче. Дори вече го наричат Българският Пирло, тъй като играта му наподобява на италианската легенда Андреа Пирло. 

"Възхищаваме се на интелигентността на Илия на терена. Той забеляза лошото позициониране на вратаря и не загуби време, стреля и отбеляза, освобождавайки отбора от натиска в началото. Първият гол тази вечер беше решаващ и от най-голямо значение. През целия сезон спокойствието и работата в халфовата линия на Груев са изключителни. Каква сделка само се оказа това!", гласи публикацията в страницата LUFC Fans. 

Същевременно стана ясно, че съотборник на българския футболист Илия Груев-младши е претърпял сериозна катастрофа часове преди победата на "Лийдс" над "Норич" в полуфиналния плейоф от Чемпиъншип. 

Медиите в Англия съобщават, че националът Чарли Кресуел е връхлетял с мощния си джип върху полицейска кола точно на входа на стадиона на "Лийдс". 21-годишният защитник сам е шофирал автомобила, оценен на 60 000 паунда. Сблъсъкът е станал около 10:00 ч., когато футболистите се явявали за разговор на стадиона преди мача.

Четете още

Илия Груев: Лидер съм и ще го покажа на терена!

Илия Груев: Лидер съм и ще го покажа на терена!

Илия Груев: Голяма победа!

Илия Груев: Голяма победа!

Първият българин в Премиър лийг Бончо Генчев: Груев крачи към Висшата лига

Първият българин в Премиър лийг Бончо Генчев: Груев крачи към Висшата лига

Илия Груев е "Играч на мача" във ФА Къп

Илия Груев е "Играч на мача" във ФА Къп

Реклама
Реклама
Реклама