Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/18131699 www.bgdnes.bg

Легендата Георги Василев: Националите поемат голяма отговорност

"Лъвовете" вече виждат победи в Лигата на нациите

Националният ни футболен отбор пое отговорност за предстоящото издание на турнира Лига на нациите и е напълно възможно да се справи. Коментарът за "България Днес" прави легендарният треньор Георги Василев - Гочето.

"Лъвовете" завършиха при резултат 1:1 като гост на участника в предстоящото европейско първенство Словения и получиха отново само похвали за представянето си от страна на съперника.

Реклама

"Важното е, че футболистите се влагат максимално и следващата ни крачка е Лигата на нациите. Там трябва да търсим повече победата", заяви селекционерът Илиан Илиев. Капитанът Кирил Десподов също даде заявка за бъдещето: "Ще атакуваме Лигата на нациите. Трябва да трупаме точки. Ще се радвам хората да ни подкрепят и да има позитивизъм по трибуните."

"Пет равни и победа в шестте мача на Илиан начело на отбора е просто статистика - коментира Василев. - Важна е играта, тактиката, идеите, които има треньора. а те са положителни, вижда се развитие, бих го нарекъл успех в сравнение с последните години. Нашите играха срещу силни отбори и показаха самочувствие, което е много важно. Наред с това се вижда един модерен футбол, със съвременни идеи и тенденцията е да се върви нагоре."

"Лъвовете" предстои да играят срещу тимовете от Люксембург, Северна Ирландия и Беларус в група "С3" на Лига "С". Според шампионът на България с три отбора тези съперници са преодолими. "Отговорността пред националния ни тим вече е голяма, още повече те самите дадоха заявка за това. Предстоящите съперници са преодолими, макар във футбола правилото отдавна да е, че няма слаби противници. Разбира се, нашите има още върху какво да работят, но важното е, че показаха модерна и уверена игра", казва още Василев.

Четете още

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Гочето: Гонзо е амбициозен, ще постигне резултати

Балъков подкрепи Гочето за почетен гражданин на Велико Търново

Балъков подкрепи Гочето за почетен гражданин на Велико Търново

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама