Реклама
https://www.bgdnes.bg/interesnite/article/16790291 www.bgdnes.bg

Внучката на Тодор Колев - Теди Гууд: Най-голямата ми грешка беше, че напуснах Стефан Данаилов (ВИДЕО)

Пистолетът на дядо ми носи късмет в шоуто бурлеска, което направих

"Най-голямата грешка в живота ми беше, че напуснах класа на проф. Стефан Данаилов, но това ме направи по-силна личност, човека, в който се превърнах."

Реклама

Това каза внучката на Тодор Колев - талантливата Теодора Гууд, която направи първото кабаре бурлеска не само в България, но и на целия Балкански полуостров.

"Не знаех, че съм единствената студентка, която го напуска. Когато направих това, направо размазах себе си. Има една приказка: "Кой каквото си направи сам, никой друг не може да му направи". Напуснах класа, който ме обичаше, за да отида в класа на проф. Ивайло Христов, който не ме приемаше. Беше ми изключително трудно, плачех постоянно и понесох своите последствия. Продължавам да ги нося и години след това", призна Теди в рубриката ни "Интересните".

Теодора Гууд е приета в НАТФИЗ в класа на Мастера. Тя бе една от любимите му ученички, но реши да го напусна, след като заради болестта си Ламбо започнал много да отсъства.

"Сама свалих себе си от пиедестал, на който ме бяха поставили в класа. Много хубави неща направихме със състудентите ми при Мастера. Мислех, че където и да отида, все ще е така, бях много малка и преместването в другия клас ми показа, че никой не ми е длъжен да ме харесва и обича. Смачках самочувствието си до степен, в която трябваше отново да се изградя, за да оцелея. Беше много трудно. Отделно, че хората спряха да ми говорят, а в класа на проф. Христов ми се подиграваха по детски, тийнейджърски. Много труден период беше за мен", признава със сълзи на очи Теди. Актрисата в момента вече е простила всичко, което е изживяла в този период, и продължава напред.

"Може би нямаше да напусна професора, но Стефан Данаилов тогава се разболя, а аз имах нужда от неговите съвети, от неговото напътстване, а него го нямаше наистина за дълъг период от време. Сигурна съм, че той не ми се разсърди, дори ме разбра" - казва внучката на Тодор Колев.

На вметването, че Стефан Данаилов е смятал, че Теодора Гууд не е достатъчно "нахална", за да устои на всичко в неговия клас, тя обясни: "Винаги ми се е искало да съм по-нахална в бизнеса, защото там е мястото, където подобен тип хора преуспяват. Да съм по-настоятелна, досадна, дори егоистична, за да получа своето. Но пък, когато не си натрапващ се, животът ти поднася други хора, които уважават това поведение, и нещата се нагласяват", казва Теди.

Реклама

Само преди три месеца внучката на Тодор Колев намери свое собствено място, в което играе кабаре и бурлеска и е много щастлива.

"Най-сетне си намерих мястото под слънцето. Постоянно ме сравняваха я с майка ми - Албена Колева, с дядо ми Тодор Колев или с баба ми Адриана Палюшева. Заедно с баща ми Венци Кулев, цялото ни семейство е артистично и всеки със своите успехи. От години мечтаех да участвам в бурлеска и първоначално започнах да въртя обръчи в цирк, а сега в момента имам номер с пет светещи обръча и ми се получават нещата. Използвам гимнастиката, която съм тренирала като малка. Тук вече имаме своите успехи, много хора ни харесват и това ме радва", с усмивка споделя Гууд.

С мъжа си Джоузеф Гууд се запознава в България, като любовта им се развива бързо.

"Той ми предложи брак и аз веднага приех, моят човек е и много го обичам. Имаме прекрасна дъщеря на 4 години - Джейна", споделя внучката на Тодор Колев.

Двамата взели мястото, на което Теди се изявява в момента, и много се притеснявали да не фалират.

"В такива моменти много ми помага мисълта за дядо ми, често го сънувам. Сега ако беше жив, щеше да ми даде прекрасни съвети. От него имам доста предмети - едно кръстче, часовник, едни чаши от "Как ще ги стигнем американците" и един пистолет. Този пистолет участва в нашите спектакли и като почнах да го използвам, ни потръгнаха нещата. Сякаш дядо ми чрез вещите си по някакъв начин е с мен", казва Кулева. Според нея Тодор Колев й изпраща тестове в живота с нещата, които преодолява, за да стане това, което е.

"За нищо не съжалявам в живота. Всичко си има своята Божия промисъл. Сега се радвам, че съм първопроходец като моя дядо, като правя нещо, което в България никой не е правил, и не само тук. А за театъра, не, не смятам, че бих се върнала точно в този момент там. Не ми харесва отношението към актьорите, хонорарите са смешни и талантите не се ценят. Затова друга ми е мечтата - да разработя това място тук, за да не се налага да се върна в Англия. Но пък и това да стане, животът е приключение. Най-важното е да сме здрави", приключва разговора с усмивка Теодора Гууд.

Четете още

Внучката на Тодор Колев танцува гола в бурлеска

Внучката на Тодор Колев танцува гола в бурлеска

Внучката на Тодор Колев роди
Внучката на Тодор Колев роди

Внучката на Тодор Колев роди

Реклама
Реклама
Реклама