Реклама
https://www.bgdnes.bg/klub_vdahnovenie/article/14547898 www.bgdnes.bg

7 неща, които може да направите за по-добра енергия в дома

Пуснете положителната енергия в дома си, за да се чувствате жизнени, енергични и да се наслаждавате на повече спокойствие и успехи. Тя ще ви помогне да се справите по-лесно с предизвикателства и неволи и да се радвате на по-щастливи и хармонични отношения.

Ето няколко начина, с които да задържите положителната енергия и да се радвате на ползите от нея:

Реклама

Изхвърлете старите вещи

Всеки пази вещи без особена стойност „за всеки случай“, но това не само задръства дома ви, но и блокира положителната енергия. Ако имате стари дрехи, които с години не сте носили, дарете ги или ги занесете в някой от специализираните контейнери за дрехи. Същото се отнася и за други непотребни вещи, които стоят забравени по шкафове – кутийки, гримове, играчки, сувенири-прахосъбирачки. Отървете се от тях, за да направите повече място и за вас, и за добрата енергия.

Избършете огледалата

Чистият дом винаги е приятен за обитаване, но чистите огледала имат и още една важна функция според фън шуй. Важно е те да са чисти, за да отразяват само чисти помисли. Освен това огледалото помага да разширите възможностите си и да се свържете с успеха. Затова не искате никакви петна да препречват пътя ви към просперитета.

Сменете всичко счупено

Счупеното, освен че изглежда неприятно, е и място, където се задържа негативната енергия. Затова не се колебайте и не отлагайте ремонта или замяната на счупени предмети. Вещи, които не подлежат на ремонт, е по-добре възможно най-скоро да изчезнат от дома ви.

Не дръжте боклука на входа на дома си

Положителната енергия е желан и чакан гост, но той ще избяга, ако редовно го посрещате с боклук на входната врата. Затова не оставяйте там смет. Ако се наложи да го оставите пред вратата, гледайте да го изхвърлите възможно най-скоро, за да не блокира потока енергия.

Махнете картините и снимките, които не ви карат да се усмихвате

Обградете се по стените и рафтове с картини и снимки, които ви носят положителни емоции. Ако някое изображение ви навява тъжни спомени или асоциации, по-добре да го приберете в някой шкаф. Средата около вас трябва да ви носи приятни емоции, които на свой ред привличат още положителни мисли и събития. И не забравяйте, когато поглеждате към любимите си снимки и картини, да се усмихнете.

Подредете бюрото си

Шкафовете и повърхностите, които използвате най-често, носят не само удоволствие, когато са чисти. Те помагат на положителната енергия да се задържа край тях и да ви влияе добре и на вас.

Проветрете добре

Свежият въздух е полезен не само за здравето, но и за проникването и задържането на положителна енергия в дома. По възможност оставете прозорците отворени поне 10 минути всеки ден.

Четете още

Не искате на море или нямате средства?! Почивка у дома също е вариант

Не искате на море или нямате средства?! Почивка у дома също е вариант

5 предмета, които носят късмет в дома

5 предмета, които носят късмет в дома

Реклама
Реклама
Реклама