Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/16915370 www.bgdnes.bg

Врачанската прокуратура погна престъпна група за разпространение на наркотици

Бандата произвеждала "чай за пушене", по-известен като "билка"

Врачанската прокуратура погна престъпна група за разпространение на наркотици, дори произвеждали синтетичен опиат - "чай за пушене", по-известен като "билка". Осем са зад решетките към момента, един от тях е техният тартор!

До разкриване на незаконната дейност се стигна след проведена мащабна спецоперация. По време на акцията са извършени множество действия на територията на Враца и Криводол. Проверени са адреси и автомобили. Открити са и са иззети множество предмети и парични средства, които се явяват доказателства срещу престъпната банда. Впоследствие са издирени, установени и разпитани над десет човека. Осем от тях са зад решетките.

Реклама

На този етап е установено, че през периода от 2020 г. до 25 януари тази година във Враца и в други населени места на територията на област Враца е организирана и ръководена престъпна група, създадена за разпространение на наркотични вещества. В хода на разследването са събрани достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като „чай за пушене" и „билка", както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на област Враца.

С постановление на наблюдаващия прокурор от окръжната прокуратура във Враца всичките десетима кримигерои са привлечени като обвиняеми. Осем от тях са задържани за срок до 72 часа. Предстои днес да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение задържане под стража спрямо тях. Другите двама са с мерки за неотклонение подписка.

Четете още

5 години решетки за наркотрафикант, спипан с над 7 кг екстази на границата

5 години решетки за наркотрафикант, спипан с над 7 кг екстази на границата

Проваля се дело за 100 кг амфетамин

Проваля се дело за 100 кг амфетамин

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама