Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17194745 www.bgdnes.bg

Проф. Асена Сербезова е заплашвана от човек в прокуратурата по времето на COVID кризата

Бившият здравен министър и бивш председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова е била заплашвана от човек на високо ниво в прокуратурата по времето на COVID пандемията. Това разказа сама тя пред БиТиВи днес по-рано.

По думите й след проверки за спекула в аптеките преди да се обяви извънредно положение заради коронавируса, е получила обаждане от прокуратурата. Това става, след като е инициирала среща с тогавашния главен прокурор Иван Гешев, на която са уточнили, че колеги ще съдействат на проверките и ако има спекула ще я представят на проверяващите.

Реклама

"Тогава сигнализирах, че има недостиг на лекарства, а проверките в аптеките бяха от 5-6 институции наведнъж. Самата среща с Иван Гешев мина професионално и дистанцирано без никакви ангажименти. Казахме, че ще съдействаме и помолих за човечност, да не се злоупотребява и да не се окаля имиджът на фармацевтите", разказа Сербезова.

Според нея по време на срещата не е демонстрирано никакво несъгласие.

"2 дни след това получих обаждане от човек от прокуратурата. Той се представи, имам свидетел на този разговор, материалите са в съда, ще стане известен по-късно. Засега не мога да го обявя. По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи - не да внимавам и да се кротна, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства", обяснява проф. Сербезова.

Бившият министър пуснала телефона на високоговорител, а в стаята с нея имало друг човек, който е свидетел на разговора. Кой е мистериозният човек от прокуратурата предстои да стане ясно в най-скоро време.

Четете още

Съюза на съдиите иска да участва в комисията, която нищи Нотариуса

Съюза на съдиите иска да участва в комисията, която нищи Нотариуса

ЗАПЛАХА! Казват на съдия Цариградска "да се кротне"!

ЗАПЛАХА! Казват на съдия Цариградска "да се кротне"!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама