Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17205389 www.bgdnes.bg

Радослав Димов пред ВСС: Страдам от болест, която не ми дава много живот, искам да се изчисти името ми

Искам да бъде изчистено името ми. Това, което се твърди от гръцки бизнесмени, не е вярно. Страдам от болест, която не ми дава много живот и искам името ми да бъде изчистено. С никого не съм говорил. Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред прокурорската колегия на ВСС, която го изслуша във връзка с Нотариуса.

Димов каза, че познава адвокат Александър Червеняков, запознали се на базата на прокуратурата в град Бяла.

Реклама

"По никакъв начин не се занимавал с казуси с гръцките граждани. Не познавам Нотариуса, знам за него, че е имотен измамник, не съм имал никакви контакти с него" , каза още Димов.

"Велимир Атанасов го знам от времето, когато беше съдия в СРС, не съм бил в близки отношения с него, не съм поддържал никакви контакти с него."

Бившият районен прокурор на София Радослав Димов беше изслушан от Прокурорската колегия на ВСС днес от 13:30 часа.

Изслушването на Димов е във връзка информация, която е изнесена за него от Анастасиос Дикос - един от гръцките бизнесмени, които твърдят, че са изнудвани от кръга около Мартин Божанов - Нотариуса.

Радослав Димов в момента е шеф на Апелативната прокуратура в София. Той ръководеше районната прокуратура в София до 2019 г., когато беше назначен на по-високия пост.

Именно след Димов, която беше първо временен, а след това и постоянен шеф на Софийската районна прокуратура, стана Невена Зартова, която сега вече е само редови прокурор.

Четете още

Нотариуса към съдия Цариградска: Ще разкрия лични Ваши отношения, които не за пред хората

Нотариуса към съдия Цариградска: Ще разкрия лични Ваши отношения, които не за пред хората

Реклама
Реклама
Реклама