Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17540645 www.bgdnes.bg

Събарят имението на Румен Гайтански - Вълка край язовир "Искър"!

Служители пробват да пречат, защитавали бременни кошути и аклиматизация на дива свиня

Окончателно! Премахват имението на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър". След години безплодни опити и съдебна сага вчера катинарът на портата беше прерязан с флекс лично от директора на "Строителен контрол" към Столичната община Цветан Тодоров, съобщи "24 часа". 

Реклама

Главният архитект на София Здравко Здравков и зам.-кметовете на общината Иван Василев и Никола Лютов влязоха в ловното стопанство въпреки катинара на портата и пикапа, който бе блокирал входа. Паяк премахна возилото, а флекс унищожи катинара, за да може да се започне разрушаването на незаконната постройка.

Вследствие на издадени от мен заповеди на базата на решението на Върховния административен съд (ВАС) влязохме в ловното стопанство и започнахме премахването на незаконното строителство. Показваме нулева търпимост към потъпкването на закона, каза архитект Здравко Здравков.
Малко след това багерът започна разрушаването на луксозната сграда, която очевидно е построена за почивка, тъй като има стаи за гости, басейн и място за хранене. 

"Искам да се обърна към принципала министър Вътев, да обърне внимание на Югозападното държавно предприятие, защото на входната врата беше поставена заповед, с която се ограничаваше достъпът във връзка с размножаването на кошутите. Механизираната техника щяла да застраши размножаването на дивеча. Нито виждаме кошути, нито ръководство на предприятието" , каза архитект Здравков, докато багерът зад гърба му разрушаваше палата на Вълка.

Още през февруари ВАС окончателно реши, че постройките са незаконни и трябва да се премахнат двете сгради, който се намират в резиденцията на Румен Гайтански. Едната е едноетажна масивна стопанска сграда (за аклиматизация на дива свиня), а втората е помощна сграда към нея.

Припомняме, че делото за премахването на постройките в резиденцията на Гайтански край язовир "Искър" се тътрузеше над две години в столичните съдилища. Делото беше образувано пред ВАС по касационни жалби на Териториално поделение "Държавно ловно стопанство "Искър" - "Югозападно държавно предприятие" и "Био Майнинг" АД, фирмата на Гайтански. В крайна сметка съдът реши, че постройките са незаконни, и събарянето им започна.

Четете още

Румен Гайтански на среща в общината (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Румен Гайтански на среща в общината (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

(Папараците го хванаха) Румен Гайтански ремонтира палата си в центъра на София

(Папараците го хванаха) Румен Гайтански ремонтира палата си в центъра на София

Реклама
Реклама
Реклама