Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17550204 www.bgdnes.bg

Директорът на митниците след обиските: Аз съм жертва

Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам, каза пред медиите директорът на Агенция „Митници" Петя Банкова след акция на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на агенцията. Банкова не уточни дали е задържана и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

Нейният адвокат Аделина Натина заяви, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по неотложност. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. Натина добави, че вероятно Банкова ще бъде разпитана, но не знае дали ще ѝ бъде повдигнато обвинение, както и причините за действията на правоохранителните органи.
По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се. Натина уточни, че е образувано досъдебно производство с първите действия по разследването.

Реклама

Банкова и Маринов са бивши служители на ДАНС, добави адвокат Натина, като отбеляза, че клиентът ѝ има лоши взаимоотношения с председателя на ДАНС Пламен Тончев. Адвокатът също така обясни, че от кабинета на Банкова са иззети записки относно контрабандни канали, за които тя прави разработка как да бъдат разбити, както и служебният ѝ компютър.

Аз искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава, каза Петя Банкова, цитирана от БТА. Тя допусна, че е вероятно случващото се да е свързано с политиката и с работата ѝ.

На въпрос дали действията срещу нея са свързани с контрабандните канали на Николай Николов-Паскал Банкова отговори, че не го познава.

Четете още

Шефовете на митницата арестувани?

Шефовете на митницата арестувани?

Митничар излиза невинен от корупционна афера

Митничар излиза невинен от корупционна афера

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама