Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17656511 www.bgdnes.bg

ГРОЗНО! Вижте как поругават гроба на патриарх Неофит (Видео и Снимки)

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и мрамора на гроба на патриарх Неофит

Видео показва как и кой е осквернил гроба на патриарх Неофит. Потресаващият видеозапис е направен от камера, която се намира под колонадата на столичния митриполитски храм "Св. Неделя". Грозните кадри са разпространени във Фейсбук профила на Българска православна църква.

Реклама

Това се случва по-малко от 40 дни след кончината на главата на Българската православна църква. 

По неофициални данни полицията вече е установила самоличността на мъжа, който е счупил кръста и мрамора на гроба на патриарх Неофит. Патриарх Неофите бе погребан в столичния митрополитски храм "Св. Неделя".

На кадрите се вижда как мъж чупи кръста над мястото за вечен покой на патриарха. След поругаването на гроба, той се е опитал да скъса и траурните флагове. Престъплението е извършено минути след 23:30 часа в понеделник. 

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той почина на 13 март в 22:22 ч. след продължително боледуване във ВМА вследствие на многоорганна недостатъчност. Патриарх Неофит бе погребан в митрополитската катедрала "Св. Неделя" до екзарх Йосиф, каквото е било неговото желание. 

Предстои на 30 юни да бъде свикан патриаршеският избирателен църковен събор за нов български патриарх и митрополит Софийски.

Четете още

БОГОХУЛНИЦИ! Поругаха гроба на патриарх Неофит

БОГОХУЛНИЦИ! Поругаха гроба на патриарх Неофит

Отслужиха панихида за Неофит (снимки)

Отслужиха панихида за Неофит (снимки)

Реклама
Реклама
Реклама